Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax incasseert veertig seconden na start tweede helft ook derde tegentreffer

Laatste update:

Van 't Schip koos in zijn basisopstelling voor Carlos Forbs als vervanger van de geblesseerde aanvoerder Steven Bergwijn. Devyne Rensch werd vervangen door Borna Sosa. Bij sc Heerenveen verdedigde Mickey van Hart weer het Heerenveense doel.

Na tien minuten kwam de thuisploeg op een niet onverdiende 1-0 voorsprong. Oliver Braude zette vanaf de rechterkant hard voor, waar Van Amersfoort Josip Sutalo was ontglipt. De dienstdoende spits kopte de bal in de rechteronderhoek raak: 1-0. Bij Ajax dacht men aan buitenspel, maar dat werd opgeheven door Jorrel Hato.

De felle Friezen verdubbelden de marge tien minuten later bijna. Danny Makkelie zag een overtreding in een schijnbaar correcte ingreep van Hato en kende een vrije trap op een fijne plek toe. Specialist Thom Haye ging achter de bal staan en krulde de bal fraai, maar zag zijn inzet uiteenspatten op de lat.

Aan de andere kant trof Ajax dertig seconden later ook het aluminium. Brian Brobbey gebruikte zijn lichaam goed en legde terug op Kristian Hlynsson, maar zijn deels gekraakte schot dwarrelde op de lat. Een vrije trap van Sosa werd door Van der Hart fraai uit de kruising geplukt.

Even later werd Heerenveen weer gevaarlijk. Na een schitterende slalom van Sahraoui bood hij Patrik Wålemark de kans om uit te halen, maar zijn schot werd geblokt. Het bleek een waarschuwingsschot, want enkele momenten later ging de bal er alsnog in. Sahraoui was ditmaal de gevierde man. Na een lage voorzet was hij in twee instanties Diant Ramaj de baas: 2-0.

Het is de vijfde keer dit seizoen dat Ajax op een 2-0 achterstand komt. Dat is uniek: het gebeurde maar één keer eerder deze eeuw (in 2008/09) dat Ajax in een seizoen vijf keer op een 2-0 achterstand kwam.

In de rust bracht Chuba Akpom erin voor Forbs. Het sorteerde weinig effect. Veertig seconden was de tweede helft bezig, toen Heerenveen de voorsprong nog verder uitbreidde. Na een waardeloze bal van Sutalo stond Brouwers vrij voor Ramaj. De Duitser bracht redding, maar de rebound was voor Van Amersfoort: 3-0. De 3-1 viel kort daarna. Na een voorzet van Brobbey werkte Bochniewicz de bal in eigen doel.

Meer nieuws

Scheidsrechtersrapport onthult voor welke 5 woorden Bellingham rood kreeg
1
De Mos vol ongeloof na aanhoren Slot: 'Feyenoord heeft 2 zware duels gehad'
5
VZ Weekend Quiz: Welke Eerste Divisie-club bereikte als laatste de bekerfinale?
3
Van 't Schip laat Gaaei buiten selectie Ajax: 'Hij zit er helemaal doorheen'
7
Voorspel de winnaar bij de kraker PSV - Feyenoord en pak 50x je inzet!
0
Kwakman ziet patroon in opstelling Ajax: 'Zou het met elkaar te maken hebben?'
3

Meer sportnieuws

Kan er maar één zijn! ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties