Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax juicht na redding Onana en dubbelslag Klaassen

Laatste update:

Klaassen maakte zijn zevende en achtste doelpunt van het seizoen en daar had hij acht wedstrijden voor nodig. De aanvoerder hamerde vanaf zo'n twintig meter binnen, nadat Nemanja Gudelj de bal had ontfutseld bij Lars Lambooij. Ruim tien minuten later, in minuut 35, werd het 0-2: Klaassen mocht na een overtreding van Kenny Teijsse op Bertrand Traoré aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. Ajax zat op rozen en besefte tegelijkertijd dat het heel anders had kunnen lopen.

Go Ahead stond in het eerste kwart van de wedstrijd namelijk nauwelijks Amsterdamse kansen toen. Alleen Nick Viergever was met een kopbal tegen de paal dicht bij een treffer. Na 21 minuten had Kowet zelf op voorsprong moeten komen, ware het niet dat André Onana een penalty van Leon de Kogel uit de hoek dook. Ajax ontsnapte op die manier aan een achterstand en sloeg later in het eerste bedrijf via Klaassen dus tweemaal toe. Trainer Bosz zag zich echter wel genoodzaakt om in de rust in te grijpen.

Davinson Sánchez flirtte met een tweede gele kaart en werd vervangen door Heiko Westermann. Met de Duitser binnen de lijnen kon Go Ahead in ieder geval in het eerste kwartier in aanvallend opzicht geen potten breken en de beste mogelijkheid was nog voor Ajax. Traoré ontving de bal van Amin Younes en schoot vervolgens rakelings naast. Na 62 minuten viel de 0-3 alsnog: Gudelj, die voor het eerst in tijden een uitstekende wedstrijd speelde, scoorde op fraaie wijze uit een vrije trap.

Het was het eerste doelpunt dat Ajax uit een directe vrije trap maakte sinds oktober 2015, toen de naar Napoli vertrokken Arek Milik trefzeker was tegen Roda JC Kerkrade. Ajax kon de wedstrijd door de comfortabele voorsprong rustig uitspelen in De Adelaarshorst en het had ook nog 0-4 kunnen worden als Gudelj de bal na 77 minuten niet tegen de lat, maar tegen de touwen had gejaagd. Ajax moet zich nu richten op de duels met Vitesse en Panathinaikos.

André Onana is de eerste Ajax-keeper die een strafschop in een Eredivisie-duel stopt sinds Kenneth Vermeer in februari 2013, tegen RKC. #gaeaja

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op

-
Een geflatteerde zege voor Ajax?

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties