Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax kampt met lek: 'Wij hoorden bij AZ een dag eerder al over hun plan'

Laatste update:

John van 't Schip legde wekenlang uit dat een nieuw systeem de oplossing niet zou zijn bij Ajax. De verrassing was voor de buitenwereld dan ook groot toen de opstelling van de Amsterdammers zondagmiddag bekend werd, maar dus niet voor AZ.

"We wisten gisteren eigenlijk al een beetje dat zij niet meer in hun vertrouwde opstelling zouden spelen", onthult Clasie. "Je hebt altijd mensen die via-via communiceren. Zo werkt dat nou eenmaal in de voetballerij."

"Dat was al bij ons terechtgekomen. We hadden al een vermoeden dat ze met vijf achterop zouden spelen en een vierkant op het middenveld probeerden te maken." AZ stelde zich daar uitstekend op in en maakte al in de achtste minuut het openingsdoelpunt via Ruben van Bommel.

"In de eerste twintig minuten speelden we sterk en hadden we het goed onder controle. Daarna gaven we het een beetje weg. Ze vonden op het middenveld een aantal keer de vrije man, dan ga je toch een beetje twijfelen. Vijf, zes ballen speelden we zomaar over de zijlijn. Dat was raar, want we begonnen wel goed aan de wedstrijd. Ik denk niet dat zij iets veranderden, het lag aan onszelf."

AZ nam in de winterstop Kristijan Belic over van Partizan Belgrado. Clasie wordt gevraagd naar hoe de samenwerking op het middenveld met de 22-jarige Serviër bevalt. "AZ koopt vaak spelers in de winter om ze een half jaar te laten wennen. Deze jongen speelt gelijk en moet er meteen staan. Natuurlijk zal hij zijn mindere momenten hebben, maar deze jongen gaat groeien bij ons. Hij onderschept veel ballen, ook vandaag. Het kan een goede speler voor ons worden."

AZ kreeg dankzij de overwinning plek vier stevig handen. Ajax staat nu zes punten achter. Clasie spreekt dan ook van een 'lekkere overwinning'. "Dat is duidelijk. Vooraf was het al een mooie wedstrijd, met name door de strijd om plek vier. En in de fase waarin we lange tijd hebben gezeten, is dit heel fijn."

Meer nieuws

Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
22
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
4
Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League
8
PSG plant afscheidsceremonie voor Kylian Mbappé in dramatisch verlopen week
16
Speler zakt in elkaar en wordt gereanimeerd: finale Achilles Veen-GOES gestaakt
0
Jahanbakhsh: 'Hij is bij Feyenoord als eerst in de gym en vertrekt als laatst'
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties