Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax kan in groepsfase twaalf miljoen euro verdienen

Laatste update:

De Europese voetbalbond (UEFA) maakt dinsdag, op de eerste speeldag van het hoofdtoernooi, bekend dat alle 32 clubs sowieso een bedrag van 7,2 miljoen euro overhouden aan hun deelname. Voor iedere zege in de groepsfase wordt daarnaast 800.000 euro uitgekeerd; een remise levert 400.000 euro op. Clubs die zich voor de achtste finales van het kampioenenbal kunnen plaatsen, ontvangen nog eens drie miljoen euro extra, kwartfinalisten 3,3 miljoen en halvefinalisten 4,2 miljoen.

De eindwinnaar van de Champions League krijgt een bonus van negen miljoen, de verliezende finalist 5,6 miljoen. Een ploeg die alle wedstrijden, vanaf de eerste tot de finale weet te winnen, strijkt dus 31,5 miljoen euro op. Vorig seizoen bracht de deelname aan de Champions League 12,3 miljoen euro in het laatje in Amsterdam. In de groepsfase won het team van Martin Jol (en later Frank de Boer) van Auxerre en AC Milan. Er werd ook een keer gelijkgespeeld tegen de Italianen en er werd verloren van Real Madrid (twee keer) en Auxerre. Doordat Ajax ook al duels in de voorronde speelde, liep het bedrag toen wat op.

-

Meer nieuws

Memphis spreekt bij training Nederlands elftal over mogelijke terugkeer naar PSV
16
Hoe staat het met de Premier League-winnende selectie van Leicester City?
3
Treffers van Messi, Súarez en Alba allen uitgegumd in doelpuntrijke remise
1
NOS: Ronald Koeman hakt zondag belangrijke knoop door richting het EK
33
Maatsen hoort ondanks 'megafout' groot compliment na verloren CL-finale
14
Politie arresteert 53 mensen rond Champions League-finale Real en Dortmund
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties