Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax klopt PSV dankzij Aissati en blijft AZ achtervolgen

Laatste update:

De momenten volgden elkaar kort na rust in een rap tempo op. Christian Eriksen mocht ruim tien minuten na de thee op links een corner nemen en koos voor een kort tikje op Aissati, die opendraaide en met zijn gezicht naar het doel kwam te staan. De middenvelder zag ruimte voor een schot en passeerde Przemyslaw Tyton met een prachtige krul, die in de bovenhoek binnenviel. PSV moest zodoende in de achtervolging, maar kort na de openingstreffer viel ook de 2-0. Weer was Aissati belangrijk: de middenvelder pikte de bal op in een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied en werd neergehaald door Marcelo, die daarmee een penalty veroorzaakte. Woensdag keerde Tyton de inzet van Bas Dost nog, maar de inzet van De Jong was onhoudbaar.

Ajax blijft dankzij de 2-0 overwinning hoop houden op het prolongeren van de titel, terwijl PSV weer even lijkt af te haken. Zoals verwacht kon worden, probeerde Ajax direct na het eerste fluitsignaal gas te geven. Aangevoerd door het fanatieke publiek zette de thuisploeg PSV onder druk, maar tot kansen leidde dit lange tijd niet. De defensie van de Eindhovenaren kreeg de laatste tijd de nodige kritiek over zich heen, maar stond uitstekend in de Amsterdam ArenA en gaf weinig tot niets weg. Na ruim een kwartier spelen kreeg De Jong wel een kopkans, maar hij mikte te hoog en zag zijn inzet over het doel gaan. Verder probeerde Ajax het vooral met schoten vanuit de tweede lijn.

PSV moest zich met name met het verdedigen bezighouden, maar loerde op mogelijkheden om uit een tegenaanval toe te slaan. Een voorzet van Erik Pieters kon gepakt worden door Kenneth Vermeer, terwijl Toby Alderweireld ingreep bij een actie van Zakaria Labyad en even later ook een mogelijke goal van Tim Matavz voorkwam. Er waren dus wel mogelijkheden, maar eigenlijk gebeurde er erg weinig in de eerste helft. De wedstrijd was in de eerste vijfenveertig minuten zeker niet aantrekkelijk en na rust probeerden de ploegen daar verandering in te brengen. Matavz werd al snel weggestuurd, maar Vermeer kwam op tijd zijn doel uit om een gevaarlijk moment te voorkomen.

Ajax antwoordde met een gevaarlijk schot van Eriksen. De Deen speelde zichzelf met een fraaie beweging vrij en haalde uit, maar zag zijn inzet in het zijnet belanden. De tweede helft begon dus veelbelovend en namens PSV brak Labyad nog een keer gevaarlijk uit, voordat Ajax op voorsprong kwam dankzij de prachtige trap van Aissati. De ArenA ontplofte, maar de honger van Ajax was nog niet gestild. De thuisploeg bleef druk zetten en kwam al snel op 2-0 via de benutte penalty van De Jong, na een overtreding van Marcelo op Aissati. PSV had nog een klein halfuur om terug te komen, maar het werd Vermeer niet echt lastig gemaakt. De overtuiging ontbrak bij de Eindhovenaren en daardoor groeide Aissati uit tot man van de wedstrijd.

-
De overwinning van Ajax was terecht

Meer nieuws

Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
1
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
1
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
51
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties