Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax laat zich niet ontmoedigen door afgekeurde goals tegen RKC

Laatste update:

Ajax trad aan zonder de geschorste Nicolás Tagliafico, die op de linksbackpositie werd vervangen door Martínez. Ryan Gravenberch was niet geheel wedstrijdfit en ontbrak op het middenveld; Mohammed Kudus was zijn vervanger. Tot slot ontbrak Sergiño Dest op eigen verzoek. De rechtsback wilde, met het oog op een transfer naar Bayern München, alleen in geval van nood in actie komen. Van nood was nooit sprake, maar hij viel in de slotfase wel kort in voor Daley Blind. Ajax kende over het geheel een vrij eenvoudige wedstrijd vanaf het moment dat de thuisploeg de score opende, na tien minuten spelen.

Noussair Mazraoui stuurde Antony de diepte in en die aanval mondde uit in een geblokt schot van Quincy Promes. De bal kwam terecht bij Tadic, die op acrobatische wijze achterwaarts afrondde via de binnenkant van de paal. Kort daarna dacht Ajax de marge te verdubbelen, maar in de aanloop naar een treffer van Labyad maakte Martínez een overtreding op James Efmorfidis. Daardoor keurde Nijhuis, na tussenkomst van de VAR, het doelpunt af. Vervolgens werd Labyad tweemaal gevaarlijk uit en vrije trap, alvorens Ajax na 33 minuten alsnog op 2-0 kwam.

Mohammed Kudus maakt tien minuten na zijn debuut in de Eredivisie al zijn eerste slachtoffer.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 20 september 2020

Kudus bracht de bal vanuit het middenveld in het strafschopgebied van RKC, waarna Mazraoui ploeggenoot Labyad in staat stelde om af te ronden. Ajax vroeg in het restant van de eerste helft tweemaal tevergeefs om een penalty, na een vermeende handsbal van Melle Meulensteen en een vermeende overtreding op Labyad. Tot tweemaal toe gaf Nijhuis geen gehoor aan de oproep. Ook in de openingsfase van de tweede helft was de arbitrage Ajax niet gunstig gezind, want voor de tweede keer werd een doelpunt afgekeurd na tussenkomst van de VAR. Labyad, die de assist gaf op Promes, stond buitenspel.

Halverwege de tweede helft kwam Nijhuis opnieuw terug op een eerdere beslissing. De arbiter kende Wouters een gele kaart toe nadat hij Labyad naar de grond werkte. De scheidsrechter werd door de VAR naar de kant geroepen om de situatie nog eens te bekijken en oordeelde toen dat Labyad een doorgebroken speler was, waardoor Wouters werd weggestuurd. De daaropvolgende vrije trap van Tadic werd door keeper Kostas Lamprou, ex-sluitpost van Ajax, ternauwernood uit het doel gehouden. Zestien minuten voor tijd kopte Martínez echter op knappe wijze de 3-0 binnen na goed combinatiespel tussen Promes en Tadic.

-
Wordt Ajax dit seizoen kampioen van de Eredivisie?

Meer nieuws

Zorg minder voor Feyenoord: Roma lijkt uitgesloten van Champions League-deelname
7
Sleutelspeler is bezig aan laatste weken bij Twente: 'De club wil mij verkopen'
2
Beerschot maakt definitief besluit over toekomst van Dirk Kuijt bij de club
2
'Bizar gerucht: FC Barcelona laat oog vallen op Eredivisie-degradant'
7
Plaats voor onder anderen Kaplan en Kökçü in EK-voorselectie Turkije
22
Oosterwolde door gelekte kleedkamerbeelden opnieuw hoofdrolspeler in Turkse rel
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties