Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax-legende Barry Hulshoff (73) overleden

Laatste update:

De verdediger was een steunpilaar van het Ajax dat grote successen vierde. De absolute hoogtepunten zijn de drie Europa Cup 1-zeges in 1971, 1972 en 1973 en de winst van de Wereldbeker in 1972. Zijn eerste Europa Cup 1-finale speelde Hulshoff overigens met Ajax tegen AC Milan op 28 mei 1969, waarin Ajax kansloos met 4-1 verloor.

Twee jaar later kreeg Ajax met Hulshoff opnieuw in de gelederen een herkansing tegen het Griekse Panathinaikos. Ditmaal was er wel succes; in Londen won Ajax met 2-0. De ploeg van Rinus Michels won zijn eerste Europa Cup voor Landskampioenen, de latere Champions League. Hulshoff kwam later ook nog uit voor MVV Maastricht. Hij speelde in totaal veertien duels voor het Nederlands elftal.

Na zijn actieve voetbalcarrière bleef Hulshoff in de voetbalwereld werkzaam. Hij trainde verschillende Belgische clubs en was in 1988 kort trainer bij Ajax. Hulshoff was onder meer ook actief als technisch directeur bij Willem II en Ajax America in de Verenigde Staten. In de voorbije jaren was hij begeleider en adviseur van Matthijs de Ligt, die opgroeide bij Ajax en afgelopen zomer een transfer naar Juventus maakte.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Jong Ajax is er een minuut stilte. Alle Ajax-ploegen spelen deze week met rouwbanden. 'Vanzelfsprekend zal ook Ajax 1 passend stilstaan bij het overlijden van dit clubicoon', zo meldt men. 'Op dit moment is nog niet duidelijk welke vorm dit zal krijgen. Ajax wenst de nabestaanden van Barry Hulshoff heel veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies.' De crematie vindt in besloten kring plaats.

Meer nieuws

Enrique verrast met invulling spitspositie voor return tegen Dortmund
2
Live meepraten in de Champions League: Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund
1
'Mislintat wil namens Borussia Dortmund voormalig Ajax-doelwit alsnog strikken'
6
FC Twente deelt nieuw contract uit: 'We zijn onder de indruk'
3
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
24
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties