Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax levert veruit de meeste spelers en voert Europese ranglijst aan

Laatste update:

Een speler wordt pas als zelf opgeleid gezien als hij tenminste drie jaar bij een club heeft gespeeld tussen de leeftijd van vijftien en 21 jaar. Ajax voert de ranglijst aan, voor SL Benfica (73 spelers) en Dynamo Kyiv (72 spelers). Van clubs uit de grootste vijf liga's is Real Madrid het hoogst geplaatst. De Madrilenen staan op een zevende plek met zestig spelers. Barcelona, met 59, neemt de negende plek in.

In de top tien vallen ook de namen op van clubs op uit Oost-Europa op. Zo scoren Dinamo Zagreb (69), Shakhtar Donetsk (64), FK Partizan (63) en Rode Ster Belgrado (60) erg hoog. Deze clubs stonden allen al bekend om hun goede opleidingen. Verderop in de lijst is ook plek voor FK Vojvodina (50), Dinamo Minsk (49) en Sprarta Praag en Hajduk Split (beide 48).

Als het aankomt op het aantal spelers dat enkel in de vijf grootste competities actief is, voert Real Madrid met 43 spelers de lijst aan. Barcelona (38), Olympique Lyon en PSG (beide 34) volgen. De Nederlandse clubs doen het hier beduidend minder. Ajax leverde negentien zelf opgeleide spelers af die in een top vijfcompetitie spelen, Feyenoord bracht er acht voort.

Meer nieuws

Clubtopscorer uit de Eredivisie vertrekt voor 'niet te weigeren bod' naar Azië
4
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
34
Duo dat goed is voor 299 Liverpool-wedstrijden neemt net als Klopp afscheid
9
Ronald Koeman negeert smaakmaker: 'Moet eerst een jaartje Eredivisie spelen'
48
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Quincy Promes onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties