Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax liet vader van Myron Boadu overkomen uit Ghana voor proefperiode

Laatste update:

Ajax was in de jaren negentig druk bezig om een voetbalacademie op te zetten in Ghana. Koomson, de vader van de AZ-spits, speelde destijds op het hoogste jeugdniveau in het West-Afrikaanse land. De Amsterdammers kregen hem in het vizier en boden hem een stageperioe aan.

Het toenmalige talent verbleef een week in Amsterdam, maar werd te licht bevonden. Zonder contract op zak werd Koomson teruggestuurd naar Ghana. De vader van Boadu besloot zijn accountancy-opleiding af te ronden, om een paar jaar later alsnog terug te keren naar Amsterdam.

Boadu werd op twaalfjarige leeftijd afgetest door Ajax. Als talent van SC Buitenveldert werd hij vervolgens wel opgenomen in de jeugdopleiding van AZ. Toen hij vijftien jaar oud was, werd hij benaderd door Ajax. Boadu wees een aanbieding van de club uit Amsterdam af en ging voor zijn doorbraak in Alkmaar. Daar slaagde hij in, want vandaag de dag is hij eerste spits van AZ en maakte hij al zijn debuut in Oranje.

Meer nieuws

Damián van der Vaart mag blijven dromen van doorbraak in Ajax 1
0
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
3
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
0
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Newcastle United
1
De winnaars van de Gouden Schilden 2023/24 zijn bekend: Roda JC hofleverancier
1
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Chelsea
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties