Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax liet Xavi Simons ondanks aanbod lopen: 'Een verkeerde inschatting'

Laatste update:

Simons beschikte bij PSG over een aflopend contract en tekende uiteindelijk transfervrij bij PSV. Ajax was toen dus al afgehaakt. "Zijn zaakwaarnemers hebben hem in Amsterdam aangeboden, maar daar zagen ze dat niet zitten", stelt Verweij. "Ik kan me die beslissing ook wel voorstellen. Je had hem nog niet heel veel aan het werk gezien op het allerhoogste niveau. Aan de andere kant had je hem wel aan het werk kunnen zien bij de jeugdelftallen van het Nederlands elftal. Dan had je hem wél op waarde kunnen schatten. Ajax heeft het verkeerd ingeschat." Wat mogelijk meespeelde voor Ajax is dat de nummer 10-positie met Mohammed Kudus, Steven Berghuis en Davy Klaassen al zeer fors bezet was.

"Dat hij naar PSV is gegaan heeft natuurlijk te maken met Marcel Brands", voegt Valentijn Driessen toe in de podcast. "Brands was close met wijlen Mino Raiola, toen de zaakwaarnemer van Simons." Simons begon uitstekend aan zijn dienstverband in Eindhoven en dwong in het najaar een plek af in de WK-selectie van Oranje. "Op het WK heeft de bondscoach hem verkeerd ingeschat", zegt Driessen. "We hebben hem zien trainen in Doha en iedereen zei tegen elkaar: 'Die gozer verdient gewoon een kans.'" Louis van Gaal ging echter niet mee in de roep om Simons.

"Kenneth Taylor kreeg nog de kans tegen Qatar, in die laatste groepswedstrijd", memoreert Driessen. "Toen zag je Simons wel een beetje wegvallen. Als je op de toppen van je kunnen traint en de kans komt niet, dan ga je verslappen. Toen kreeg Simons alsnog de kans in de achtste finale tegen de Verenigde Staten, maar toen hebben we hem niet gezien."

Meer nieuws

Arsenal legt de bal weer bij Manchester City na overwinning op Bournemouth
53
Ipswich keert na afwezigheid van 22 jaar terug in de Premier League
11
Live meepraten in LaLiga: Real Madrid - FC Cadiz
4
Eljero Elia gaat op Instagram de confrontatie aan met Jan Joost van Gangelen
6
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
6
Opvallend PSV-shirt lekt uit: 'Verreweg het lelijkste uitshirt ooit uitgebracht'
33

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties