Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax loopt zich stuk op Roda JC en vergeet in te lopen

Laatste update:

Het was vanaf de eerste seconde onvervalst eenrichtingsverkeer in de Amsterdam ArenA. Ajax had vrijwel continue de bal en het leek aanvankelijk wachten op de openingstreffer. Veel verder dan een schot van Ricardo van Rhijn kwam de thuisploeg echter niet in de openingsfase, waarna de onzekerheid beetje bij beetje in de ploeg sloop. Ajax had nog steeds een enorm veldoverwicht, maar de uitstekend georganiseerde defensie van de bezoekers stond geen centimetertje extra ruimte toe. De eerste échte kans viel dan ook pas na een half uur te bespeuren en het was geen toeval dat die op naam kwam van een verdediger.

Blind schoot na een pass van Viktor Fischer namelijk over. Roda JC, dat nauwelijks de middenlijn passeerde, werd nadien wat actiever. Eerst leek Mitchell Donald spits Mikolaj Lebedynski in stelling te gaan brengen, maar kon Kenneth Vermeer met zijn vingertoppen een tegentreffer voorkomen. Na 39 minuten spelen sloegen de bezoekers alsnog toe na een razendsnelle counter. Guus Hupperts vond met behulp van Christian Poulsen Adil Ramzi, wiens inzet niet eens goed was, maar wel voldoende om Vermeer te kloppen: 0-1. Ajax raakte op slag van rust nog wel de paal via Lasse Schöne, maar had in de pauze heel wat repareerwerk te doen.

Het tempo moest omhoog en dat gebeurde ook. Niet dat het hoogstaand was wat de thuisploeg liet zien, maar negen minuten na de hervatting trokken de Amsterdammers de stand wel gelijk. Isaac Cuenca, die overigens flets debuteerde, slalomde met enig fortuin langs enkele Roda-verdedigers en wist de bal nog niet bij Blind te krijgen, die van dichtbij binnengleed. Ook na die 1-1 had Ajax het echter bijzonder lastig met het compacte Roda en dat deed Frank de Boer besluiten om Kolbeinn Sigthorsson en Jody Lukoki binnen de ploeg te brengen. Onder meer Cuenca verdween van het strijdtoneel.

De entree van de fysiek sterke spits sorteerde weinig effect. Het ontbrak Ajax keer op keer aan scherpte in de zestien, waar vooral Viktor Fischer enkele keren dreigend opdook. De matig spelende Deen deed echter weinig goeds met de hem geboden kansen. De thuisploeg perste er in de laatste tien minuten nog met alle mogelijke moeite een slotoffensief uit en dat leverde alsnog bijna de zo gewenste tweede treffer op. Fischer stuitte echter op Filip Kurto, Christian Eriksen vond eveneens de vuisten van de Roda-goalie, terwijl Sigthorsson steenhard de onderkant van de lat raakte. De 2-1 bleef daarmee uit.

-

Meer nieuws

Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
1
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
13
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties