Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax met onervaren en bijna jongste selectie in Champions League

Laatste update:

NUsport zocht uit dat slechts drie clubs met een gemiddeld gezien jongere spelersgroep werken dan Ajax. De spelers waarmee De Boer dit seizoen punten wil gaan pakken in de groepsfase zijn gemiddeld 22,1 jaar oud. Alleen bij Anderlecht (22,0), FC Porto (21,4) en Sporting Portugal (21,2) zijn de spelers gemiddeld gezien nog een paar maanden tot een heel jaar jonger dan in Amsterdam.

De oudste selectie komt uit Manchester: Engels kampioen City komt door 'nestors' als Frank Lampard, Yaya Touré, Willy Caballero, Bacary Sagna en Martín Demichelis met een selectie op de proppen die gemiddeld gezien 28,3 jaar oud is. Qua ervaring staan de Britten ook hoog op de lijst, op plaats twee. Het gemiddeld aantal optredens in de Champions League van de spelers van City is 31,3 wedstrijden. Alleen bij Real Madrid is men nóg ervarener met 34,5 wedstrijd in de Champions League per speler.

Op die ranglijst bungelt Ajax ook in de onderste regionen, op plaats 24. De spelers van De Boer zijn Europees nog erg 'groen' en kwamen in hun carrières gemiddeld gezien tot 3,4 wedstrijden in het miljoenenbal. Bij Zenit Sint-Petersburg zijn ze net zo (on)ervaren en bij BATE Borisov (3,0), FC Porto (2,7) en Sporting (1,5) nog minder. De echte nieuwkomers zijn dit seizoen Ludogorets Razgrad en NK Maribor, waar niemand in de spelersgroep ooit op het veld stond in de Champions League. Bij Malmö FF en Athletic Bilbao is de ervaring verwaarloosbaar.

Ervaring in de Champions League vergroot de kansen om de groepsfase te overleven

Meer nieuws

VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
11
Officieel: De Graafschap stapt na overtuigende stemactie terug op oude logo
16
'Club die Geertruida vorige zomer 'pijn deed' komt nu mogelijk weer bij hem uit'
18
Samir Nasri onthult opvallende uitspraak Marco Reus: 'Hij wil naar de MLS'
3
Lucas Moura kijkt terug op CL-uitschakeling Ajax: 'Hadden een geweldig team'
48

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties