Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax met Timber op jacht naar zesde prijs op rij; Boscagli terug bij PSV

Laatste update:

Ajax begint de Super Cup-wedstrijd met de debuterende Remko Pasveer in het doel. Maarten Stekelenburg is licht gehavend, maar zit wel op de bank. Ook Schuurs is door een kwetsuur afwezig en Erik ten Hag kiest voor Timber en Lisandro Martínez als centraal duo. Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico bezetten de backposities. Devyne Rensch is hersteld van een lichte blessure en zit op de bank.

Hoewel Edson Álvarez na zijn avontuur op de Gold Cup alweer speelklaar is, kiest Ten Hag voor Blind op het middenveld. De routinier vormt het controlerende blok met Ryan Gravenberch, terwijl Davy Klaassen op tien speelt. Nieuwkomer Steven Berghuis bezet bij zijn officiële debuut de rechtsbuitenpositie, ook omdat Antony in Tokio is in het kader van de Olympische Spelen, waar hij zondag goud haalde met Brazilië. Sébastien Haller staat in de spits, terwijl Dusan Tadic op de linkerflank te vinden is.

Roger Schmidt hoefde aan de zijde van PSV minder te passen en meten. De Eindhovenaren beschikken over een zo goed als fitte selectie. Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Midtjylland (3-0 winst) komt Boscagli in het elftal in plaats van Armando Obispo. Verder wijzigt er niets, waardoor doelman Joël Drommel opnieuw de voorkeur krijgt boven Yvon Mvogo. Philipp Mwene en Philipp Max spelen rechts- en linksachter, terwijl André Ramalho centraal achterin met Boscagli speelt. Jordan Teze moet het daardoor opnieuw doen met een reserveplek.

Op het middenveld houdt Schmidt vertrouwen in het controlerende blok bestaande uit Ibrahim Sangaré en Marco van Ginkel, terwijl Mario Götze de aanvallende middenvelder is. Aanwinst Davy Pröpper zal het daardoor vermoedelijk opnieuw moeten doen met een invalbeurt. Ook voorin blijft PSV ongewijzigd met Noni Madueke, Eran Zahavi en Cody Gakpo.

Ajax kan vandaag als eerste club zes prijzen op rij veroveren in Nederland, zonder tussenkomst van een andere club. De Amsterdammers wonnen in 2019 de TOTO KNVB Beker, de Eredivisie en de Johan Cruijff Schaal. Een jaar later werden er door corona geen prijzen verdeeld en afgelopen seizoen pakte Ajax opnieuw de dubbel. Daarmee zou de Johan Cruijff Schaal de zesde opeenvolgende prijs zijn, waarmee Ajax het record van PSV (drie keer de beker plus twee keer kampioen) van tussen 1988 en 1990 verbetert.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Tagliafico; Gravenberch, Klaassen, Blind; Berghuis, Haller, Tadic

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Götze, Van Ginkel; Madueke, Zahavi, Gakpo

Meer nieuws

Babangida laat in videoboodschap van zich horen na mooie actie Vitesse en Ajax
0
'Naar Ajax? Ik zou het nooit doen als ik hem was. Dat gekkenhuis...'
1
Slot verlaat Feyenoord voor Liverpool en wordt duurste Nederlandse trainer
12
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
8
Argentinië maakt voorselectie Copa América bekend: wel Rulli, geen Benítez
15
Zeker twee spelers van Olympique Marseille beschoten; allebei ongedeerd
37

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties