Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax met winst in Manchester dicht bij enorme stunt

Laatste update:

Bij Ajax zal de hoop op een stunt nihil geweest zijn, maar er viel natuurlijk wel ergens voor te voetballen. Zeker spelers als Christian Eriksen en Jan Vertonghen, die naar verluidt in de belangstelling staan van Engelse clubs, was er alles aan gelegen om een goede prestatie op de mat te leggen. Uitgerekend Vertonghen (die zijn 42ste Europese duel voor Ajax speelde en Stanley Menzo en Gregory van der Wiel passeerde) was debet aan de snelle openingstreffer van Javier Hernández. De mandekker leverde de bal zomaar in bij aanvoerder Ji-Sung Park, die snel omschakelde en zijn Mexicaanse ploeggenoot in stelling bracht. Een droge knal was Kenneth Vermeer te machtig: 1-0.

Niet veel later was Vertonghen wel bij de les toen Hernández zijn aanvalspartner Dimitar Berbatov probeerde te bereiken; de Belg neutraliseerde het gevaar met een sliding. Hoewel ook nadien de beste kansen voor de thuisploeg waren, deed Ajax het zeker niet slecht. De Amsterdammers probeerden zich een weg richting David de Gea te combineren, al leverde dat behoudens wat schoten van afstand en een buitenspeldoelpunt van Nicolás Lodeiro geen kansen op. Toch kwam het team van coach Frank de Boer op gelijke hoogte. Via Siem de Jong kreeg Aras Özbiliz de kans om uit te halen en aanvaller hamerde het ding door de benen van Phil Jones in de onderhoek.

Na de pauze nam Ajax brutaal het heft in handen. The Red Devils gaven niet thuis en zakten ver in, terwijl Ajax een aantal prima aardige kansen kreeg. De grootste was voor Siem de Jong: de middenvelder kopte uit een hoekschop krachtig richting doel en er was een katachtige reflex van De Gea voor nodig om de 1-2 te voorkomen. Ferguson, duidelijk ontevreden met het optreden van zijn manschappen, greep in: Tom Cleverley en Ashley Young verlieten het veld, Paul Scholes en Jonny Evans kwamen de gelederen versterken.

Met name de inbreng van Scholes bleek een gouden greep, want United kreeg de grip op het duel weer wat terug. Het resulteerde in de eerste grote kans na de pauze voor de mannen van Ferguson: Nani teisterde de lat boven Vermeer. In aanvallend opzicht was Ajax veel te slordig: zo viel Davy Klaassen ongelukkig in en liep het in de beslissende fase telkens weer spaak. Toch viel vlak voor het eindsignaal de 1-2 door een kopbal van Toby Alderweireld. De Amsterdammers hadden nog vijf minuten voor een geweldige stunt, maar zover zou het niet meer komen. Toch schreef Ajax historie: nog nooit won een Nederlandse club in Europees verband op bezoek bij Manchester United. Bovendien was het de eerste thuisnederlaag ooit voor United in het kader van de UEFA Cup / Europa League.

Bekijk hier de samenvatting van Manchester United - Ajax:


Als Siem de Jong zijn kopbal had gescoord, was Ajax wel doorgebekerd

Meer nieuws

Hoe Feyenoord-target Schreuder Spanje in extase bracht met 'Dicki-taka-voetbal'
8
FC Barcelona heeft belangrijke plek twee voor het grijpen na nederlaag Girona
2
Op hol geslagen Bentancur moet door ploeggenoot bij zinnen worden gebracht
7
Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
22
ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap
8
Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk
7

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties