Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax-miskoop Georges Mikautadze bevestigt transfer weg van FC Metz

Laatste update:

"Ik zal volgend seizoen wederom in de Ligue 1 spelen, dat kan ik bevestigen", spreekt de 23-jarige spits zich uit. "Ik blijf in Frankrijk, maar ik weet nog niet voor welke club ik uitkom. Dat wordt binnenkort duidelijk."

In de zomer van 2023 werd Mikautadze met een afkoopsom van zestien miljoen euro (exclusief drie miljoen aan mogelijke bonussen) een van de grote aankopen van Ajax onder toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Het werd geen gelukkig huwelijk tussen de Georgiër en de Amsterdamse club en dus mocht Mikautadze in de winter alweer vertrekken.

De keuze viel op een terugkeer bij Metz, dat met Ajax een akkoord bereikte over een huurdeal. De overeenkomst bevatte daarnaast een optie tot koop, waarvan eind mei bekend werd dat deze gelicht was.

Voor een bedrag van dertien miljoen euro werd Mikautadze opnieuw eigendom van les Grenats. Vermoedelijk lichtte Metz de optie met het doel te profiteren van de gestegen marktwaarde van de valse spits.

Zijn terugkeer in Frankrijk was namelijk rijkelijk succesvol. In negentien wedstrijden voor de club was Mikautadze goed voor twaalf doelpunten en drie assists. Door die uitstekende vorm kan Metz nu dus winst maken op de transfer.

Een van de clubs die reeds werd gelinkt aan Mikautadze is AS Monaco. De Monegasken nemen deze zomer afscheid van Wissam Ben Yedder en zijn dus op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Hoe concreet de belangstelling is, is niet bekend. Gezien de Ligue 1-status van Monaco past de club wel in de door Mikautadze gegeven omschrijving.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Pak 3x je inzet als Bart Verbruggen de 0 houdt bij Nederland-Oostenrijk!
0
'Als Weghorst de winnende maakt in de EK-finale kan ik niet helemaal blij zijn'
5
Real Madrid neemt afscheid van icoon die maar liefst 26 prijzen veroverde
15
Oranje kan beter eerste worden: 'Anders gek getikt door Duitsland en Spanje'
17
Deze Oranje-opponent was een jaar geleden nog amateurspeler en gymleraar
3
Kippenvel na EK-debuut met Oranje: 'Dat was waanzinnig, een jongensdroom'
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties