Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax mist de mentaliteit voor het kampioenschap

Laatste update:

Een paar weken terug schreef ik een artikel naar aanleiding van een column van Johan Cruijff. Daarin gaf ik aan dat Cruijff buiten de werkelijkheid stond. Hij benoemde alleen de problemen (waar hij grotendeels gelijk in had) maar kwam niet met oplossingen. Ik was ervan overtuigd dat het uit een goed hart kwam. Nu, een paar weken later, deel ik nog steeds die mening. Johan Cruijff probeert Ajax erbovenop te helpen. En hij kwam eindelijk met een oplossing, het 'Ajax-gevoel' moet weer terug in de ledenraad. En daar heeft hij gelijk in. Net zoals hij gelijk heeft dat Ajax geen echte buitenspelers meer opleidt. Net zozeer is de stelling juist dat Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui (nog) niet voor een beter team zorgen. Maar meer en meer kom ik erachter dat dit niet het grootste probleem is. Het grootste probleem van dit Ajax is de mentaliteit. Of liever gezegd, het gebrek aan mentaliteit.

Ik ben afgelopen zondag geschrokken van mijn Ajax. Ik ben niet snel negatief over Ajax, een nederlaag tegen Utrecht of ADO Den Haag kan een keer voorkomen. Maar Ajax werd zondag op alle fronten afgetroefd. Nergens zag ik een ploeg die voor een overwinning vocht, of voor een kampioenschap. Vurnon Anita en Gregory van der Wiel, twee prima voetballende backs maar met een nonchalante houding. Jan Vertonghen moet net als Urby Emanuelson inmiddels een van de dragende spelers zijn. Vooral laatstgenoemde is dat bij lange na niet. Rasmus Lindgren is een prima Eredivisievoetballer maar geen speler die voorop gaat in de strijd. Andre Ooijer zou gezien zijn leeftijd en ervaring een voorbeeld moeten zijn voor de rest maar begaat een dwaze actie die puur voortkomt uit frustratie. Siem de Jong en Christian Eriksen zijn nog te jong en te onervaren om een wedstrijd te doen kantelen. El Hamdaoui is teveel spits en Luis Suarez moet vrij zijn in zijn hoofd om fenomenaal te voetballen. Maarten Stekelenburg is wel een leider maar staat in het doel. En ook op de bank heeft Ajax geen pure leiders. Alleen Demy de Zeeuw zou dat moeten zijn maar is dit seizoen hopeloos uit vorm.

Teveel en te vaak kost Ajax dit punten. Vorig seizoen bewees Ajax dat het fantastisch kan voetballen. Kwalitatief gezien doet Ajax dus echt niet onder voor PSV en FC Twente. Ik ben ervan overtuigd dat Ajax kwalitatief gezien de beste selectie van de Eredivisie heeft. Maar mentaal gezien zit het niet goed bij Ajax. Er is niemand die de ploeg tijdens een wedstrijd op sleeptouw kan nemen. Vorig seizoen won Ajax ook slechte wedstrijden, dit seizoen verliest het of speelt het gelijk. Uiteraard is het kampioenschap nog lang niet verloren, vorig seizoen liep Ajax ook in op een achterstand van elf punten.

Maar daar schuilt juist het gevaar. Daar komt het mentaliteitsgebrek van Ajax ook weer naar boven. Ajax moet niet gaan leunen op die gedachte.

Meer nieuws

Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
3
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
2
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
43
Officieel: De Graafschap stapt na overtuigende stemactie terug op oude logo
20
'Club die Geertruida vorige zomer 'pijn deed' komt nu mogelijk weer bij hem uit'
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties