Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax moet in de spiegel kijken: 'Hier is iets helemaal mis gegaan'

Laatste update:

Deze jaargang stond hij nog geen seconde op het veld in het tenue van de Amsterdammers; ook niet in de Jupiler League, waar hij vorig seizoen nog goed was voor 26 wedstrijden. Zijn contract loopt aan het eind van het seizoen af en Sana is al zoekende naar nieuw emplooi. Mogelijk gaat hij deze maand voorgoed weg bij Ajax en als dat niet lukt, vertrekt de Zweed in de zomer. Kort na aankomst in Nederland zag het er lang niet zo sneu voor hem uit.

John Bosman, voormalig assistent-trainer van Jong Ajax, zegt in een interview met Revu dat hij wel een vermoeden heeft, waar het is mis gegaan. Hij zegt dat je in de topsport hard moet zijn voor jezelf en dat het daar bij Sana aan ontbrak. In de vakanties vloog hij naar huis, deelde hij spullen uit aan hen die het minder hadden en was hij zorgzaam. Praten over hoe hij zich voelde en wat eraan scheelde, deed de vleugelspeler echter te weinig of zelfs niet. Toen hij een sportieve terugval kende, kwam hij er niet meer uit.

Sana zelf zegt in het blad dat het met stress te maken had. "Ik moest op een gegeven moment onder het spelen aan zoveel denken, dat ik geen acties meer durfde te maken. Ik moest de bal zó aannemen en zó wegdraaien en dáár lopen, met de week werd ik nerveuzer." Gery Vink werkte intensief met Sana samen en zegt dat het een zielig hoopje mens was, toen hij bij Jong Ajax kwam. En dat vindt Vink jammer, want getalenteerd is Sana zonder meer, zegt hij.

"Die jongen is verzeild geraakt bij een club, waar je aan je lot wordt overgelaten als het tegenzit. Succes en verdriet liggen hier vlak bij elkaar", heeft Vink geleerd. "Als club moeten wij in de spiegel kijken. Hier is iets helemaal mis gegaan." Sana, wiens contract bij Ajax over een paar maanden ten einde loopt, speelde in totaal 17 wedstrijden (4 doelpunten) in de Eredivisie en 26 wedstrijden (3 doelpunten) in de Jupiler League.

Qua talent was Tobias Sana goed genoeg om nu nog in het eerste van Ajax te spelen

Meer nieuws

Virgil van Dijk strijdt met 7 andere Premier League-sterren om felbegeerde titel
1
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
7
Serieuze aantijging van Bayern richting grensrechter: 'Dit is moedwillig'
72
The Athletic weet met welke club Marco Reus al heeft gesproken over transfer
5
Jahanbakhsh geeft Gimenez één concreet advies mee bij stap naar Premier League
15
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties