Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ajax moet met kanonnen op de proppen komen om hem te overtuigen'

Laatste update:

Vanuit Spanje werd er afgelopen week gemeld dat Barcelona graag met Cruijff verder wil. Het contract van de 48-jarige voetbalbestuurder bij Barcelona loopt aan het einde van het seizoen af en hij wilde voor hij in gesprek zou gaan met Ajax eerst duidelijkheid over de plannen van zijn huidige werkgever, zo werd eerder gemeld door De Telegraaf en Marca. Barcelona zou Cruijff nu willen promoveren tot technisch secretaris, waardoor hij met technisch directeur Mateu Alemany en trainer Xavi Hernández verantwoordelijk wordt voor de voetbalafdeling.

Cruijff heeft bij Barcelona in zijn huidige functie als directeur internationale scouting een belangrijke stem in het aankoopbeleid, maar geen allesbepalende. De oud-international komt hiërarchisch onder technisch directeur Alemany en vice-president Rafa Yuste, die eindverantwoordelijk zijn voor de aan- en verkopen. Mundo Deportivo stelde Cruijff in principe al min of meer in de functie van technisch secretaris werkzaam is en komende zomer dan ook officieel aangesteld moet worden als technisch secretaris, al moet hij dan wel nog zijn aflopende contract verlengen.

"Barcelona wil graag met hem door", zegt Verweij in Kick-Off, zoals de voetbalpodcast van De Telegraaf heet, over Cruijff. "Ajax heeft hem natuurlijk gepolst, maar verder nog geen actie ondernomen. Dat zal wellicht Barcelona worden. Ik denk dat wanneer Ajax wat wil, ze met kanonnen op de proppen moeten komen om hem te overtuigen. Anders zal hij zijn contract bij Barcelona verlengen. Ik zou het een gemiste kans vinden als Ajax niet honderd procent werk van hem maakt. Dat is aan de wijze heren."

"We hebben eerder al gespeculeerd over de opvolging van Overmars. Clarence Seedorf, maar Erik ten Hag hebben wij ook genoemd", zo haakt collega Valentijn Driessen in over de zoektocht van Ajax naar een nieuwe directeur voetbalzaken. "Om hem binnenboord te houden. Je ziet nu dat je in de voetbalwereld nergens op vooruit kan lopen. Door de situatie bij Chelsea komt Tuchel in beeld bij Manchester United en Ten Hag stond samen met Pochettino ook op dat lijstje. Pochettino komt vrij, want die wordt eruit geknikkerd bij PSG. Ik ben benieuwd waar Ajax nu mee komt, Cruijff was een hele mooie kandidaat geweest."

Cruijff speelde zeven jaar in de jeugd van Ajax, maar ging op veertienjarige leeftijd mee naar Barcelona met zijn vader Johan Cruijff, die daar hoofdtrainer werd. Cruijff junior deed eerder ervaring op met het aankopen van spelers als technisch directeur van AEK Larnaca (2010 tot 2012) en Maccabi Tel Aviv (2012 tot 2017). Hij was ook hoofdtrainer in China bij Chongqing Lifan (2018 tot 2019) en Shenzhen FC (2020-2021).

Moet Ajax er alles aan doen om Jordi Cruijff binnen te halen?

Meer nieuws

Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
2
Johan Derksen: 'Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal'
11
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
3
'Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot naar Feyenoord kwam'
14
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties