Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax moet schakelen: 8 potentiële opvolgers van Jurriën Timber op een rij

Laatste update:

Josip Sutalo (Dinamo Zagreb)
Met zijn 23 jaar is Josip Sutalo momenteel de grote blikvanger bij Dinamo Zagreb. De centrumverdediger kwam het afgelopen seizoen tot 36 officiële duels voor de Kroatische topploeg, waar hij in 2020 zijn doorbraak beleefde. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde momenteel op achttien miljoen euro. Sutalo ligt momenteel nog tot medio 2028 vast in Zagreb, waardoor Dinamo hoog in de boom kan gaan zitten bij een mogelijk vertrek. De Kroaat is verdedigend ijzersterk en oogt ook aan de bal uiterst comfortabel.

Sutalo in duel met Oranje-international Mats Wieffer.

Zeno Debast (Anderlecht)
Alhoewel Anderlecht een seizoen beleefde om snel te vergeten, beleefde Zeno Debast wél een sterk jaar. De negentienjarige verdediger was een van de weinige lichtpuntjes bij Paars-Wit. Hij groeide uit tot een onbetwiste basisspeler en vormde het gehele seizoen het hart van de defensie met Jan Vertonghen. Bij de Rode Duivels wordt Debast gezien als de uiteindelijke opvolger van Toby Alderweireld. Met zijn 1,89 meter is hij sterk in de lucht en ook een tackle wordt door de drievoudig international niet geschuwd. Debast is net als Timber een voetballende verdediger met een uitstekende dieptepass die ook durft in te dribbelen.

Debast was het afgelopen seizoen een van de lichtpuntjes bij Anderlecht.

Konstantinos Mavropanos (VfB Stuttgart)
Dat Konstantinos Mavropanos in verband wordt gebracht met een transfer naar Ajax is niet heel vreemd. Sven Mislintat haalde de Griekse centrumverdediger in zijn periode als technisch directeur bij VfB Stuttgart en Arsenal ook als versterking binnen. Mavropanos wordt geroemd om zijn fysieke kracht. De 24-jarige verdediger is vele tegenstanders in de Bundesliga de baas, kan met zijn snelheid genoeg compenseren en is bij Stuttgart met zijn voetballende kwaliteiten ook een spil in de opbouw.

Gaat Mislintat zich ook bij Ajax sterk maken voor de komst van Mavropanos?

Anel Ahmedhodzic (Sheffield United)
De kans bestaat dat er deze transferwindow na Benjamin Tahirovic nog een Bosniër voor een transfer naar Ajax kiest. De 24-jarige Anel Ahmedhodzic promoveerde het afgelopen seizoen met Sheffield United naar de Premier League, waardoor zijn komst hoogstwaarschijnlijk minder reëel is dan enkele andere namen in deze lijst. Ahmedhodzic was het afgelopen seizoen sterkhouder bij Sheffield. Hij kwam tot veertig officiële duels, werd in de Championship geprezen om zijn verdedigende kwaliteiten, maar heeft ook een goede inspeelpass.

Ahmedhodzic promoveerde het afgelopen seizoen met Sheffield United naar de Premier League.

Mees Hilgers (FC Twente)
Het is nog maar de vraag of Ajax een hoge transfersom aan de opvolger van Timber uit gaat geven. Wellicht zoeken de Amsterdammers een nieuwe centrumverdediger in de Eredivisie. In dat geval is Mees Hilgers een naam die genoemd dient te worden. De verdediger van FC Twente heeft een vergelijkbaar profiel als Timber, al is de Ajacied op defensief vlak verder. Hilgers leek deze zomer op weg naar de uitgang bij Twente. Inmiddels is hij toch weer in gesprek met de Tukkers over een contractverlenging. Eventuele interesse van Ajax kan de verdediger mogelijk alsnog van gedachten doen veranderen.

Binnen de Eredivisie is Hilgers een potentiële kandidaat als opvolger van Timber.

Martin Vitík (Sparta Praag)
Martin Vitik brak in 2021 als jeugdexponent door bij Sparta Praag. De inmiddels twintigjarige verdediger veroverde een basisplaats en stond deze vervolgens niet meer af. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 31 officiële duels namens de Tsjechen. Vitik maakte recent nog indruk op het EK Onder 21. In de groepsfase eindigde Tsjechië derde achter de leeftijdsgenoten van Israël en Engeland. In het groepsduel met Duitsland Onder 21 blonk Vitik in verdedigend opzicht uit én wist hij vlak voor tijd de winnende 2-1 te maken. De 1,93 meter lange verdediger is door de lucht nauwelijks te kloppen en beschikt ook over opbouwende kwaliteiten.

Vitík was onlangs een van de uitblinkers bij Tsjechië op het EK Onder 21.

Kevin Mantilla (Independiente Santa Fe)
Ajax kocht Davinson Sánchez in 2016 voor circa vijf miljoen euro van Atlético Nacional. Zijn komst bleek uiteindelijk een schot in de roos. Een jaar later vertrok de fysiek sterke mandekker voor liefst 42 miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Kevin Mantilla kan weleens de volgende Colombiaanse verdediger worden die voor een transfer naar Europa staat. Over de twintigjarige mandekker wordt hoog opgegeven. Mantilla oogt volwassen voor zijn leeftijd, is fysiek sterk en comfortabel aan de bal. De jonge centrumverdediger werd eerder al in verband gebracht met clubs als Liverpool en FC Porto, waardoor de Amsterdammers mogelijk snel moeten toeslaan.

De twintigjarige Mantilla wordt in Colombia gezien als toptalent.

Sebastián Boselli (Defensor)
De kans is groot Mislintat als opvolger van Timber voor een meer ervaren (jonge) verdediger gaat. Mocht de TD toch zijn pijlen richten op een groeibriljant, dan is het aannemelijk dat de naam van Sebastián Boselli ook op zijn shortlist staat. De negentienjarige Uruguayaan, die kan rekenen op concrete interesse van River Plate, staat te boek als intelligente speler en sterke opbouwer. Dat hij zijn thuisland deze zomer gaat verlaten om een stap omhoog te maken lijkt dan ook een zekerheid.

Boselli staat deze zomer waarschijnlijk voor een fraaie transfer.

Meer nieuws

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
10
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
21
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
14
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties