Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax neemt de regie over in zinderende titelstrijd

Laatste update:

De topper in het Philips Stadion was niet altijd even goed, maar boeide wel van begin tot eind. Ajax vond al binnen anderhalve minuut de verrassende voorsprong: Joël Veltman werd aangespeeld door Riechedly Bazoer en de rechtsback had een perfecte voorzet op Milik in huis. De aanvaller werd niet goed gedekt en kopte al na 72 seconden spelen de 0-1 binnen. Voor Milik betekende dit de vijfde Eredivisie-wedstrijd op rij waarin hij scoorde en dat was onder De Boer nog nooit eerder gebeurd. Ajax kende dus een droomstart, maar wist het goede begin geen vervolg te geven. PSV was, nadat het was bijgekomen van de vroege achterstand, duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft.

De eerste kans op de gelijkmaker kwam op naam van Luuk de Jong, maar zijn schot uit een moeilijke hoek werd weggebokst door Jasper Cillessen. Een schot van Davy Pröpper ging hierna rakelings naast en PSV dacht twee keer recht te hebben op een strafschop, toen Mitchell Dijks Luciano Narsingh vastpakte en Bazoer Andrés Guardado naar de grond haalde. Björn Kuipers weigerde echter om de bal op de stip te leggen en liet Jetro Willems ontsnappen aan een rode kaart, na een harde overtreding van de back op Mike van der Hoorn. Willems kwam met geel goed weg.

Kuipers moest dus constant bij de les zijn en de scheidsrechter zag Jürgen Locadia de bal net naast glijden. Ajax hield zich alleen maar bezig met verdedigen, maar kreeg in de slotfase van de eerste helft toch nog twee enorme kansen om de marge te verdubbelen. Deze kwamen allebei op naam van Milik: eerst wist hij Jeroen Zoet niet te passeren na een geweldige pass van Amin Younes en in blessuretijd schoot hij van dichtbij met rechts onbesuisd over. PSV had dus geluk, maar een ruimere achterstand had de thuisploeg absoluut niet verdiend. Ajax had voor rust slechts 37 procent balbezit.

Wat verder opviel in de eerste helft was dat veel spelers uitgleden en dat gebeurde ook na de thee weer. Nemanja Gudelj kon daardoor bijna voor de 0-2 zorgen, maar het schot van de Serviër ging maar rakelings naast. De verwachte stormloop van PSV bleef uit, waardoor Ajax eigenlijk gemakkelijk stand hield in de tweede helft. Beide ploegen leden vooral erg veel balverlies en PSV raakte Locadia kwijt met een blessure, waardoor Maxime Lestienne binnen de lijnen kwam. Kort na zijn entree dacht Narsingh de gelijkmaker binnen te tikken, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege vermoedelijk buitenspel, en aan de overkant schoot Younes de bal na een fijne actie in het zijnet.

PSV zat er in de tweede helft duidelijk niet lekker in en dat merkte ook De Boer op. De coach van Ajax bracht met Viktor Fischer en El Ghazi twee frisse vleugelspelers in het veld en kort na zijn entree besliste laatstgenoemde het duel, door de 0-2 in de verre hoek te schuiven. In het resterende kwartier zat er geen comeback voor PSV meer in en dus neemt Ajax de koppositie over. Opvallend is verder dat PSV voor het eerst na 54 competitieduels op rij met minstens een goal niet heeft weten te scoren.

Resterend programma Ajax: PEC Zwolle (thuis), SC Cambuur (uit), FC Utrecht (thuis), sc Heerenveen (uit), FC Twente (thuis) en De Graafschap (uit).

Resterend programma PSV: AZ (uit), Willem II (thuis), Roda JC Kerkrade (uit), Vitesse (thuis), SC Cambuur (thuis) en PEC Zwolle (uit).

-
Denk je dat Ajax dankzij deze zege kampioen wordt?

Meer nieuws

Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
5
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
12
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
15
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
16
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
60

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties