Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax ondanks Zwolse comeback naar simpele zege

Laatste update:

Ajax had de eerste 45 minuten geen problemen met PEC Zwolle en toch had De Boer alle reden om zich druk te maken. Tijdens warming-up zag hij Niklas Moisander geblesseerd wegvallen en twee minuten na de aftrap moest Ryan Babel zich laten vervangen met een blessure aan zijn arm. Na twaalf minuten spelen schoot Toby Alderweireld vervolgens op voorsprong, om zich een kwartier later eveneens geblesseerd naar de kant te laten halen. De fysieke tegenspoed hinderde de wél fitte Amsterdammers echter niet: enkele minuten na de vervangen van Alderweireld tikte Viktor Fischer op aangeven van Christian Eriksen de bal beheerst langs doelman Diederik Boer: 0-2.

De thuisploeg, die dit seizoen in eigen huis nog geen enkel punt pakte, stelde daar aanvallend gezien weinig tegenover. Enige serieuze moment van opwinding was een ontsnapping van Giovanni Gravenbeen, maar omdat Kenneth Vermeer goed oplette en ver zijn doel uitkwam, werd ook die mogelijkheid verijdeld. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg Ajax vervolgens de gelegenheid om alvast verder uit te lopen, maar slordigheid voorin stond een hogere score in de weg. Met name Fischer sprong bijzonder nonchalant om met een vrije schietkans. Zijn inzet rolde zacht in de handen van Boer.

Alle hoop op een Zwolse comeback werd al vroeg in de tweede helft teniet gedaan. Bij de eerste de beste kans na rust was het namelijk wederom raak. Derk Boerrigter behield op rechts het overzicht en legde de bal met een boog precies op de kruin van Fischer, die het leer bij de tweede paal eenvoudig achter Boer kon koppen. Na de 0-3 geloofde Ajax het wel en lieten de bezoekers uit Amsterdam de thuisploeg meer komen. Dat leidde tot kansjes, maar Fred Benson (gekeerd door Vermeer) en Denni Avdic (bal van lijn gehaald door Ricardo van Rhijn) wisten niet te scoren.

Ajax toonde zich een kwartier voor tijd een stuk efficiënter. Invaller Jody Lukoki leidde een snelle tegenaanval in en bezorgde de bal vervolgens bij Fischer. De Deen behield het overzicht en legde terug op de inlopende Siem de Jong, die via het been van een Zwollenaar de 0-4 binnen schoot. De invallers Avdic (intikker van dichtbij) en Jesper Drost (schot van richting veranderd) leken het duel alsnog nog even spannend te maken, maar verder dan de 2-4 kwam de thuisploeg niet meer.

Eredivisie
PEC Zwolle
2 - 4
Ajax

Meer nieuws

Mbappé hoeft niet onder het mes, duel met Nederland hoogst onzeker
12
Copa América 2024: alle definitieve selecties van de deelnemende landen
0
Deadline komt te vroeg: Vitesse vindt nog geen doorbraak
10
'De nieuwe Nagelsmann' is de jongste manager ooit in de Premier League
2
Derksen walgt van trend bij Nederlands elftal: 'Je moet alles maar leuk vinden'
40
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: Frankrijk wint nipt
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties