Ajax Onder-19 neemt koppositie over van PSV na onderlinge confrontatie

Twee dagen nadat de hoofdmachten van PSV en Ajax elkaar troffen keken de talenten van de twee ploegen in de openingsfase de kat uit de boom. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Brian Brobbey, die echter niet in staat was om Kyan van Dorp te passeren. De doelman van de bezoekers zag vervolgens hoe ook zijn collega aan de overkant Issam El Maach in actie moest komen en de sluitpost van Ajax slaagde erin om zijn doel in de eerste helft schoon te houden. Dat gold echter niet voor Van Dorp, die vijf minuten voor de onderbreking toch geklopt werd door Brobbey.

PSV moest daardoor in de tweede helft in de achtervolging en kwam na een snelle uitbraak via Yorbe Vertessen al snel langszij. Lang om van deze opsteker te genieten kregen de manschappen van Van Nistelrooij echter niet, aangezien Jensen Ajax op aangeven van Brobbey een minuut later alweer op voorsprong kopte. De thuisploeg gunde PSV vervolgens nauwelijks tijd om van deze domper te herstellen, aangezien Sergino Dest vijf minuten na de 2-1 de definitieve genadeklap uit leek te delen. In de slotfase werd het dankzij een schuiver van Timan echter nog spannend, maar Ajax slaagde erin om op de been te blijven en herstelde de marge van twee doelpunten in de blessuretijd weer via Jensen.

Vind jij dat Ajax Onder-19 het verdiende om te winnen?