Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax op het tandvlees naar Europa League-groepsfase

Laatste update:

Frank de Boer stuurde dezelfde elf spelers als vorige week het veld in en daardoor keerden Kenny Tete en Daley Sinkgraven ten koste van Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne terug in de basisopstelling. De bezoekers hadden het in de eerste helft echter niet makkelijk in het Strelnice Stadion. Jablonec nam al in de beginfase het initiatief en dwong de tegenstander de verdedigende stellingen in te nemen. Het eerste schot werd door Tomás Wágner gelost, die zag dat doelman Jasper Cillessen nog aardig wat moeite had met de stuiterende bal. Na de eerste tien minuten liet de gastheer zich inzakken en moest Ajax het spel maken.

De Amsterdammers slaagden er echter niet in om de handbaldefensie te kraken: Davy Klaassen kwam niet aan koppen en een goed schot toe en verder kwamen zij lange tijd niet. De beste kans in de eerste helft was zelfs voor Jablonec: Nermin Crnkic snelde Tete eruit en dreigde alleen op Cillessen af te gaan, maar de doelman was net iets eerder bij de bal. Ajax werd in de eerste helft nog maar één keer serieus gevaarlijk: Joël Veltman raakte de bal na een hoekschop van Nemanja Gudelj verkeerd. Het bleef zodoende bij rust bij een brilstand in het Strelnice Stadion.

De Boer liet Sinkgraven voor de tweede helft achter in de kleedkamer en bracht Viktor Fischer binnen de lijnen. De gasten bleven de bovenliggende partij en mochten de bal hebben, terwijl Jablonec niet de indruk wekte nog zeker één doelpunt te moeten maken. Na een klein uur hadden de Tsjechen die benodigde goal echter toch plots kunnen maken: de bal ging na een handsbal van Jairo Riedewald op de stip, maar Ján Gregus mikte vanaf elf meter tegen de paal. Cillessen, die in de goede hoek lag, schreeuwde het uit van blijdschap en opluchting.

Twee minuten na de gemiste pingel moest Ajax met tien man verder doordat Riechedly Bazoer zijn tweede gele kaart pakte na een domme overtreding op het middenveld. Jablonec rook bloed en Ajax zakte meer in, maar verder dan een kopbal van Stanislav Tecl kwam men niet. Cillessen hield de inzet van de invaller op de doellijn tegen. Ajax was zelf via Mitchell Dijks en Fischer nog dicht bij een treffer geweest, maar de linksback trof de paal en de Deen stuitte van dichtbij op doelman Vlastimil Hruby.

Zo, dat Jablonec weet ook weer waar het staat. Ajax bereikt de groepsfase van de Europa League! Praat mee op voetbalzone.nl! #gefeliciteerd #cillessen #uel #jabaja #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


-

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties