Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax op zoek naar een controleur en leiders: VI noemt interessant type

Laatste update:

Volgens Van Duijn weet men in Amsterdam inmiddels waarom het niet loopt. "Ajax ziet het toevoegen van balans op het middenveld als sleutel voor de oplossing van dat probleem." Het vertrek van een absolute sterkhouder is nog niet opgevangen volgens de journalist. "Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk konden de erfenis van Edson Álvarez om uiteenlopende redenen namelijk ook niet invullen."

Daarnaast wil Ajax echte leiders toevoegen aan de selectie. "Dusan Tadic was de belichaming van een absolute leider, iemand die de discipline strak in de gaten hield en het niet accepteerde als de spelers de teugels lieten vieren." Ook Daley Blind (Girona FC) wordt genoemd als voorbeeld uit het recente verleden. "Blind werd na zijn vertrek bij Bayern München nog aangeboden bij Ajax, maar daar zag de club vanaf." Een terugkeer lijkt dus niet in de pijplijn te zitten.

Van Duijn noemt de Nederlandse Azor Matusiwa (Stade Reims) als het type speler waarnaar Ajax op zoek is. "Ajax informeerde vorig jaar zomer naar Azor Matusiwa (25) zelf, maar concreet werd dat nooit. Of hij nu haalbaar is, is de vraag, mocht de speler een wintertransfer zelf al zien zitten. Zijn contract loopt nog tot 2027. Ajax brengt meerdere opties in kaart."

De volgende naam die Van Duijn als voorbeeld noemt, is die van Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur). "De Deense middenvelder (28) was in 2020 al eens in beeld, maar koos toen voor Tottenham Hotspur, waar hij nu amper een rol van betekenis speelt. Hij lijkt op dit moment te duur voor Ajax." Højbjerg ligt in Londen nog tot medio 2025 vast en is volgens Transfermarkt liefst 32 miljoen euro waard.

Tot slot schrijft Van Duijn ook over oudgediende Donny van de Beek (Manchester United). "Van de Beek is na aanhoudend blessureleed en een gebrek aan wedstrijdritme niet topfit, terwijl Ajax inzet op spelers die er meteen staan. Daarnaast is hij een aanvallende middenvelder, in plaats van de controleur waar zo dringend behoefte aan is. Of Van de Beek nu zelf terug wil naar Amsterdam, is nog afwachten en zal afhankelijk zijn van de andere opties. Tegelijkertijd zal Ajax altijd een speler als Van de Beek willen verwelkomen, omdat hij naast kwaliteit en ervaring ook goed ligt bij het publiek."

Genoeg leiders
Waar Ajax dus volop bezig is met een zoektocht naar een leider, lijken de spelers zelf nog niet bewust te zijn van het gebrek binnen de Amsterdamse selectie. Zo liet Kenneth Taylor deze week nog weten tevreden te zijn over het aantal leiders in de groep van John van 't Schip. In gesprek met Voetbal International-journalist Lentin Goodijk liet Taylor zich vanuit Zweden uit over de kwestie.

"Bergwijn, onze aanvoerder, is sowieso een leider, maar we hebben er nog meer, hoor. Steven Berghuis is een echte leider, ook buiten het veld", aldus Taylor. "Hoe hij de jonge en nieuwe spelers helpt. We hebben Remko Pasveer nog, Gerónimo Rulli, we hebben er écht wel genoeg."

Wie zie jij het liefst bij Ajax?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
4
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
3
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
1
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
19
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties