Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax ploetert zich zonder De Boer naar de overwinning

Laatste update:

Ajax moest de jacht op de landstitel dus voortzetten in Groningen, waar de plaatselijke FC traditioneel een lastige tegenstander is voor de Amsterdammers. Ajax moest het ook nog eens doen zonder trainer De Boer, die door een griep niet plaats kon nemen op de reservebank. Dat betekende dat Hennie Spijkerman voor het eerst sinds mei 2004 (destijds als coach van FC Zwolle) als eindverantwoordelijke op de bank zat.

Hoewel FC Groningen in de openingsfase wat meer balbezit had, waren de kansen voor Ajax. Aanvoerder Davy Klaassen gaf de bal breed op Anwar El Ghazi, terwijl hij mogelijk beter voor eigen succes had kunnen gaan. Ook werd Lasse Schöne ternauwernood afgestopt, waarna de rebound van Klaassen van de lijn werd gekopt. In de lastige omstandigheden in Groningen nam de thuisploeg op basis van strijd, passie en inzet langzaam maar zeker de regie over.

Met name invaller Oussama Idrissi, die Bryan Linssen al na tien minuten kwam vervangen, stichtte gevaar: zo schoot de aanvaller de bal rakelings voorlangs. Ajax creëerde niets en liep vooral achteruit. Op slag van rust kreeg de ploeg van Spijkerman bijna de deksel op de neus, ware het niet dat Groningen-spits Alexander Sörloth de bal in het zijnet schoot. Hoewel Ajax na rust wat sterker werd, bleven de Amsterdammers ploeteren. Het doelpunt van El Ghazi, die zijn tiende van het seizoen maakte, kwam dan ook uit de lucht vallen. Op aangeven van Nemanja Gudelj werkte El Ghazi de bal bij de tweede paal tegen de touwen.

FC Groningen moest komen, maar kreeg niet veel later ook de 0-2 om de oren nadat Amin Younes werd gevloerd in het strafschopgebied. Lasse Schöne eiste de bal op en benutte de strafschop. Ajax leek de schaapjes op het droge te hebben, ware het niet dat Mike van der Hoorn direct na de 0-2 zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien kwam Ajax onder druk te staan, maar de titelkandidaat hield stand tot in de blessuretijd. Invaller Danny Hoesen zette in de laatste minuten met een vrije trap de 1-2 op het bord, maar daar bleef het bij.

Geen Frank de Boer? Laat dat maar aan Hennie over! Ajax wint met 1-2 bij FC Groningen! #groaja #spijkerman #eredivisie

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


-
Denk je dat Ajax de titel pakt?

Meer nieuws

Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
3
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
21
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties