Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax presenteert winst van ruim vijftig miljoen en verdubbelt omzet

Laatste update:

De netto omzet stijg van 93 miljoen naar 199,5 miljoen en deze ruime verdubbeling is voornamelijk ingegeven door de inkomsten uit de Champions League, zo voegt de club toe. Ajax schopte het afgelopen seizoen tot de halve finales van het miljardenbal, waarin Tottenham Hotspur in extremis te sterk bleek. De club incasseerde daarom 77,9 miljoen, een stijging van 76,8 miljoen in vergelijking met het jaar ervoor.

Tegenover deze nieuwe inkomsten staat ook een forse stijging van de kosten. Terwijl het jaar ervoor nog voor 60 miljoen aan kosten werd gemaakt, werd er afgelopen seizoen 165,2 miljoen uitgegeven. Ajax laat weten dat dit grotendeels te maken heeft met de stijging van de salariskosten, waaronder spelerspremies, en wedstrijdkosten. Het eigen vermogen van de club bedraagt momenteel 210 miljoen en Ajax spreekt van een operationele winst van 34,3 miljoen.

De transferbalans over het afgelopen seizoen levert bovendien een positief resultaat van 72 miljoen op. De club nam in het afgelopen jaar afscheid van onder meer Frenkie de Jong, Justin Kluivert en Daley Sinkgraven. De transfers van Matthijs de Ligt naar Juventus en Kasper Dolberg naar OGC Nice zijn nog niet meegenomen in het afgelopen boekjaar en mede daarom gaan de Amsterdammers ervan uit dat het huidige seizoen ook zwarte cijfers op zal leveren.

"Op basis van voorrondes en de play-offs heeft Ajax zich voor het seizoen 2019/20 gekwalificeerd voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Mede door de reeds gerealiseerde transferresultaten in 2019/20 verwacht Ajax een positief nettoresultaat voor het boekjaar 2019/20", zo valt te lezen in het jaarverslag.

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
0
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
26
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties