Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax, PSV en Feyenoord dreigen meerdere FOX-miljoenen mis te lopen

Laatste update:

De tv-gelden worden in Nederland uitgekeerd op basis van de ranglijst in de laatste tien seizoenen, waarbij de play-offs niet meetellen. De kampioen krijgt voor een seizoen achttien punten, terwijl de nummer laatst slechts één punt bijschrijft. Om de meest recente prestaties het zwaarst mee te laten tellen, worden de punten van het laatste jaar vermenigvuldigd met factor tien. Per seizoen terug in de tijd loopt de factor terug, waardoor het laatste seizoen dus slechts met één vermenigvuldigd wordt.

Als het Eredivisie-seizoen niet wordt afgemaakt - waar Ajax, PSV en AZ inmiddels voorstander van zijn - dan dreigt FOX Sports het laatste kwart van de tv-gelden niet uit te keren. Op basis van die tv-geldenranglijst staat Ajax met 959 punten nipt boven PSV met 939, terwijl Feyenoord op enige afstand volgt met 874 punten. Ajax heeft op basis van die ranglijst dit seizoen nog 2,58 miljoen euro tegoed van FOX Sports, PSV nog 2,32 miljoen euro en Feyenoord 2,05 miljoen euro.

Jeroen Stekelenburg van de NOS sprak vrijdagavond in een speciale onlineversie van Studio Voetbal overigens de verwachting uit dat FOX Sports de tv-gelden 'gewoon' uitkeert. "FOX is partner van de Eredivisie, dus er moet wel écht iets gebeuren, wil FOX dat laatste deel van de tv-gelden niet betalen", aldus de verslaggever. "Het zou wel een rol kunnen spelen of de clubs zelf te stekker uit de competitie trekken, of dat dat op basis is van aanbeveling van het RIVM en de overheid. Het zou kunnen dat het meer financiële gevolgen heeft wanneer je zelf de stekker eruit trekt dan als het simpelweg niet kan."


De tv-geldenranglijst voor het seizoen 2019/20 en het resterende bedrag dat nog uitgekeerd moet worden



CLUB TV-PUNTEN RESTEREND BEDRAG
1 Ajax 959 2,58 miljoen euro
2 PSV 933 2,32 miljoen euro
3 Feyenoord 874 2,05 miljoen euro
4 AZ 779 1,8 miljoen euro
5 Vitesse 697 1,6 miljoen euro
6 FC Utrecht 679 1,38 miljoen euro
7 FC Groningen 573 1,17 miljoen euro
8 SC Heerenveen 558 0,96 miljoen euro
9 Heracles Almelo 503 0,8 miljoen euro
10 ADO Den Haag 494 0,73 miljoen euro
11 FC Twente 424 0,68 miljoen euro
12 PEC Zwolle 417 0,63 miljoen euro
13 Willem II 281 0,6 miljoen euro
14 VVV-Venlo 134 0,52 miljoen euro
15 RKC Waalwijk 66 0,5 miljoen euro
16 Sparta Rotterdam 53 0,5 miljoen euro
17 FC Emmen 50 0,5 miljoen euro
18 Fortuna Sittard 40 0,48 miljoen euro

Moet de Eredivisie nog uitgespeeld worden?

Meer nieuws

De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
14
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
5
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
2
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
14
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties