Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax raakt 16-jarig toptalent kwijt; nieuwe club noemt overstap 'opvallend'

Laatste update:

Onstein werd bij Ajax gezien als een groot talent, en de Amsterdammers hadden graag langer met hem door gewild. Zelf besloot de linkspoot deze zomer echter te vertrekken bij de club. Vervolgens hing een dienstverband bij Genk al enige tijd in de lucht.

Dat Onstein nu pas daadwerkelijk tekent, heeft te maken met zijn zestiende verjaardag. Vanaf die leeftijd komen voetballers namelijk pas in aanmerking voor een profcontract. Onstein zal zijn wedstrijden voorlopig spelen in het Onder 18-team van de Belgische club. Vanaf januari zal hij ook inzetbaar zijn voor Jong Genk.

Op de website van Genk reageert Stijn Haeldermans, technisch coördinator van Jong Genk, op de komst van Onstein. "Juwensley onderscheidt zich als centrale verdediger met zijn snelheid en fysieke présence, gecombineerd met technische bagage en goede voeten. Hij durft te infiltreren en te spelen met ruimte in zijn rug. Kortom, een moderne centrale verdediger die perfect past in de Genkse voetbalvisie."

Zelf had Onstein al enige tijd contract met Michel Ribeiro, techniektrainer bij Genk. Hij wist de Nederlands jeugdinternational uiteindelijk te overtuigen, vertelt Onstein onder meer. "Vanaf het eerste moment had ik een heel warm gevoel bij deze club. KRC Genk heeft een heel concreet plan met mij wat me meteen aansprak."

"Ik heb grote ambities", vervolgt het talent. "Ik wil me eerst bewijzen bij Jong Genk en vervolgens de eerste ploeg halen. Ik ben een echte winnaar. Die mentaliteit vind ik hier ook terug in de club. Mijn droom is om ooit Champions League te spelen in de kleuren van KRC Genk. Ik ga keihard werken om die doelen te halen."

Tot slot benoemt Roland Breugelmans, directeur opleidingen bij de Belgische club, nog hoe bijzonder het is dat een speler van de Ajax-jeugd de overstap naar Genk maakt. "Doorgaans maken spelers de omgekeerde beweging. Het zegt iets over de reputatie die we met KRC Genk hebben opgebouwd in binnen- en buitenland. Dat we nu ook absolute toptalenten uit gelauwerde academies kunnen overtuigen van ons project, betekent een nieuwe stap in het verhaal dat we hier aan het schrijven zijn."

Meer nieuws

L'Équipe: Opvolger Farioli staat klaar, Ajax-deal kan in paar dagen rond zijn
33
Voormalig supertalent vertrekt roemloos door de achterdeur bij Tottenham Hotspur
11
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Zeearend Hertog verdwijnt na 18 jaar bij Vitesse: 'Mij zien ze daar niet meer'
23
'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'
41
Pascal Jansen voerde al 'twee prachtige gesprekken', onthult hij aan de NOS
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties