Ajax revancheert zich overtuigend en bekert verder

De inzet van videoscheidsrechter Pol van Boekel zorgde voor een wereldwijde primeur, maar Danny Makkelie had zijn hulp niet nodig om na nog geen kwartier spelen een doelpunt toe te kennen aan Ajax. De op het middenveld geposteerde Ziyech legde een corner bij Bazoer neer, die vanaf een meter of twintig keihard raak knalde. De spelmaker liet zich even later zelf ook bijna gelden, maar zijn schot ging net naast.

Ziyech speelde vlak daarna wel weer een hoofdrol bij de 2-0 van de Amsterdammers. Hij legde de bal uit een corner op het hoofd van debutant De Ligt, die volgens goede Ajax-gewoonte meteen doel trof in zijn eerste wedstrijd. Matteo Cassierra kreeg voor rust nog de kans de voorsprong verder uit de breiden, maar Kostas Lamprou bracht redding. Ajax bleef na rust heer en meester op het veld en Anouar Kali beleefde na een uur spelen een primeur waar hij niet graag aan herinnerd zal worden.

De middenvelder kwam met gestrekt been in op de enkel van Lasse Schöne, waarna Makkelie een gele kaart trok. Even later werd op aanraden van Van Boekel de sanctie echter opgeschaald naar een rode kaart en kon Kali meteen gaan douchen. Twintig minuten voor tijd kreeg Willem II uit het niets een grote kans om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar de inzet van Jordy Croux werd door Heiko Westermann van de lijn gehaald. Ajax was daarna razendsnel aan de overkant en Vaclav Cerny leek Cassierra in staat te stellen om te scoren.

De Colombiaan miste de bal echter, maar Ziyech was er op tijd bij en zette alsnog de 3-0 op het scorebord. Aanvoerder Schöne mocht tien minuten voor tijd nog van de rand van de zestien aanleggen voor een vrije trap en de Deen vond met de bal feilloos een gaatje in de muur. Het leer ketste daarna via de binnenkant van de paal achter de kansloze Lamprou, die vlak voor tijd nog een keer een vrije trap uit het net moest vissen. Nouri scoorde ook van de rand van de zestien en werd zo de tweede Ajacied die zijn debuut opluisterde met een doelpunt.