Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax roept puntverlies tegen Roda JC over zichzelf af

Laatste update:

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen kreeg Mateo Cassierra nog de voorkeur boven Dolberg, die rust kreeg vanwege zijn optreden in de voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki. Trainer Peter Bosz gaf daarna aan Dolberg meer als echte nummer 9 te zien en de jonge Deen mocht het weer laten zien tegen Roda JC Kerkrade. Met de van Chelsea gehuurde Bertrand Traoré al op de bank beschaamde Dolberg het vertrouwen van zijn coach niet.

Een heerlijke pass van Jaïro Riedewald bracht Davy Klaassen in stelling, die de bal over keeper Benjamin van Leer wipte. Bij de tweede paal was Dolberg er als de kippen bij om zijn eerste treffer in de Eredivisie te laten aantekenen. De Amsterdammers speelden frivool en aanvallend en Roda JC, dat vorig seizoen met 6-0 werd verslagen in de Amsterdam ArenA, leek opnieuw te moeten vrezen voor een dikke nederlaag.

De eerste de beste kans voor de Limburgers, na dik een kwartier, was echter direct raak. Adil Auassar kwam randje buitenspel vrij en met een prima voetbeweging zette de man die gebruikt wordt als aanvaller de 1-1 op het bord. Trainer Yannis Anastasiou, die als speler ook een verleden heeft bij Ajax, kon tevreden zijn met de stand, maar hij zal ook geweten hebben dat Ajax de druk weer zou gaan opvoeren. De thuisploeg had in het eerste halfuur circa tachtig procent van het balbezit, viel veel aan over de vleugels, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het Limburgse doel. Het leek desondanks wachten op een tweede goal voor Ajax en op slag van rust zorgde Dolberg ervoor dat de thee lekker gesmaakt zal hebben.

De achttienjarige Deen kwam knap voor zijn man om de bal fraai binnen te werken uit de voorzet van Daley Sinkgraven. Na rust kabbelde het spel voort, tot Ajax wakker werd geschud door een enorme kans voor Mikhail Rosheuvel. Ajax-coach Bosz greep in en bracht Traoré voor Dolberg, maar het lukte Ajax niet om de score verder uit te breiden. Roda JC kwam er af en toe gevaarlijk uit en vlak voor tijd kreeg Ajax de deksel op de neus. Scheidsrechter Bas Nijhuis deelde een discutabele vrije trap uit en in twee instanties werd Van Hyfte de beul van Amsterdam.

-
Het is terecht dat Ajax punten laat liggen

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Wolverhampton W.
0
Live meepraten in LaLiga: Girona - FC Barcelona
0
Marco Reus geeft afscheidstournee meteen glans, ook Malen scoort
0
Bizar: Brugge-fan na flinke blunder door medesupporters (!) in elkaar geslagen
8
Becker schudt Sinkgraven van zich af en scoort prachtig uit 'onmogelijke' hoek
1
Arsenal legt de bal weer bij Manchester City na overwinning op Bournemouth
66

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties