Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ajax serieus in de markt voor zeventienjarig toptalent van Fenerbahçe'

Laatste update:

Güler speelde tussen 2014 en 2019 in de jeugdopleiding van Gençlerbirligi. Fenerbahçe raakte onder de indruk van het jonge talent op een Onder 14-toernooi, waarna hij toetrad tot de jeugdopleiding van de Gele Kanaries. Güler werd al snel overgeheveld naar de Onder 19 van Fenerbahçe. Ondanks dat hij tegen tegenstanders speelde die tot vier jaar ouder waren dan hij, beleefde Güler een uitstekend seizoen met tien doelpunten en zeven assists in slechts 22 duels.

Güler trok de aandacht van Vitor Pereira, de toenmalig trainer van het eerste elftal van Fenerbahçe, nadat hij in januari 2021 zijn eerste profcontract tekende. Zijn debuut in de hoofdmacht volgde uiteindelijk in augustus vorig jaar op zestienjarige leeftijd met een invalbeurt in het Europa League-duel met HJK Helsinki. Uiteindelijk kwam Güler het afgelopen seizoen 24 officiële duels in actie, waarin hij drie goals en vijf assists noteerde. Dankzij zijn goede spel en indrukwekkende statistieken verscheen hij op de radar van clubs als Arsenal, Liverpool en Bayern München.

Volgens Turkse media heeft Güler, die momenteel over een verbintenis tot medio 2025 beschikt, een afkoopsom van vijf miljoen euro in zijn contract staan. Bij een bepaald aantal wedstrijden in dit seizoen, zal de contractuele afkoopsom twintig miljoen euro bedragen. Ajax zou bereid zijn om dit bedrag op tafel te leggen, aangezien de verwachting is dat het Turkse toptalent nog genoeg in actie zal komen voor Fenerbahçe. Güler speelde dit seizoen tot nog toe dertien officiële duels, waarin hij goed was voor drie goals en een assist. Hij maakte in november op zeventienjarige leeftijd zijn interlanddebuut voor Turkije tijdens de oefenzege op Tsjechië (2-1).

Gülers voormalige ploeggenoot Mesüt Ozil noemde de tiener in het verleden al eens een 'potentiële wereldster', terwijl Pereira zich na zijn debuut voor Fenerbahçe ook lovend over zijn pupil uitliet. "Ik heb vijf jaar in de jeugdopleiding van FC Porto gewerkt en ik kan zeggen dat ik niet veel spelers heb gezien die de kwaliteit en het karakter van Arda Güler hebben."

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
69
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties