Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax start Europa League voortreffelijk met thuiszege

Laatste update:

Ajax zocht dankzij Alderweireld de rust op met een 1-0 voorsprong en die was zeker verdiend te noemen. Wel had de enige Nederlandse club in Europa het geluk dat de Roemenen niet ook een doelpunt meepikten; kansen waren er namelijk wel. Niet één ging er echter in en omdat Alderweireld wél succesvol het hoofd tegen de bal zette, sloot Ajax een interessante eerste helft af met een voorsprong. Kolbeinn Sigthórsson, die na het herstel van een blessure in de basis mocht beginnen, was het meest dreigend.

De IJslander werd vaak bereikt, maar zette zijn goede spel niet om in een goal. Ciprian Tatarusanu bokste de eerste keer de bal voor zijn neus weg en kreeg later een schot van Sigthórsson (die zich geweldig vrij draaide) recht op zich af. Alderweireld was vervolgens wel trefzeker: hij koos bij een vrije schop van Christian Eriksen goed positie en kopte raak in de linkerhoek. Sigthórsson dacht daarna ook trefzeker te zijn, maar zijn schot werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Eriksen, de man van de assist, werd overigens een keer lelijk getackeld door Alexandre Borcheanu. De Deen had geluk dat hij zich niet blesseerde.

Ajax voelde aan dat Steaua, dat met een lange winterpauze op zak afreisde naar Nederland, te kloppen was in de ArenA en zette vroeg in de tweede helft weer druk. Van Rhijn stiftte de bal het zestien metergebied binnen en via Sigthórsson en Siem de Jong kreeg de back de bal weer terug, waarna hij met binnenkant voet de verre hoek vond langs Tatarusanu. Het team van Frank de Boer zat met die comfortabele voorsprong in een zetel en maakte jacht op de derde, die Steaua definitief zou nekken. Het waren echter de Roemenen die na de 2-0 wakker schrokken en zelf wat brutaler werden.

Adrian Popa waagde daarbij een schot, dat via de vingers van Jasper Cillessen (ingevallen voor de geblesseerd geraakte Vermeer) tegen de lat ging. De nieuwkomer onder de lat, die debuteerde in Europa, was even later een sta-in-de-weg toen Raul Rusescu zomaar een vrije schietkans kreeg van de Ajax-verdediging. Er kwamen meer hachelijke momenten voor de thuisclub, die meestentijds goed verdedigde maar ook bofte dat Steaua niet één van de kansen afmaakte. Ajax reist volgende week met vertrouwen af voor de return; of Vermeer er dan weer bij is, blijft afwachten. Steaua mist sowieso Mihai Pintilii, die kort voor tijd tweemaal geel pakte.

-
Ajax bereikt volgende week ten koste van Steaua Boekarest de laatste zestien

Meer nieuws

'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
84
Roda begaat bij Jong Ajax cruciale misstap in strijd om directe promotie
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties