Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax stelt plek in voorronde Champions League veilig tegen AZ

Laatste update:

Voor eigen publiek zocht Ajax direct de aanval. Achterin oogde de ploeg van Erik ten Hag minder stabiel: AZ kreeg ruimte, maar was slordig in de eindfase en stichtte daarom weinig gevaar. Bij Ajax was Hakim Ziyech de meest dreigende man. De middenvelder deed het publiek opveren met een schot dat rakelings naast zeilde en met een inzet die tegen de voeten van Marco Bizot belandde. Ook met het hoofd trof Ziyech geen doel, na goed voorbereidend werk van Noussair Mazraoui. Even later mocht Ziyech zomaar door de defensie breken, maar stuitte hij weeral op Bizot. De spelmaker baalde zichtbaar.

Het openingsdoelpunt hing evenwel in de lucht en kwam er zeven minuten voor rust. Matthijs de Ligt stoomde mee op, kapte zijn bewaker uit en stiftte de bal voor het doel. Donny van de Beek stond op de juiste plek om van dichtbij raak te koppen. Even daarvoor, in de 34ste minuut, was er nog een fraai eerbetoon voor Abdelhak Nouri. Het hele stadion, inclusief de spelers en technische staf, stond en klapte voor Nouri in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Na het openingsdoelpunt liet Ferdy Druijf een goede kans op de gelijkmaker liggen. De vervanger van de geblesseerde Wout Weghorst schoot in kansrijke positie over.

Een fraai doelpunt leverde Ajax kort na rust de 2-0 op. Een afgemeten lange bal van Ziyech kwam terecht bij Klaas-Jan Huntelaar, die de bal richting Justin Kluivert kopte. Die nam het leer met een vloeiende beweging aan en vond van dichtbij de bovenhoek. De spanning was daarmee uit de wedstrijd, temeer omdat Ajax steeds beter leek te gaan voetballen. Kluivert raakte via een tegenstander de paal; Ziyech liet zich gelden met technische hoogstandjes. Ajax dacht via David Neres op 3-0 te komen, maar de Braziliaan stond buitenspel toen hij de rebound binnenwerkte na een schot van Ziyech. Neres maakte er uiteindelijk toch 3-0 van en bepaalde de eindstand.

-
Ajax is de terechte nummer twee van de Eredivisie

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
20
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
10
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
20
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
61
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties