Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax strandt in achtste finale na gemiste strafschop De Ligt

Laatste update:

Keizer liet Kasper Dolberg starten in plaats van Klaas-Jan Huntelaar, maar de jonge spits had moeite om in de eerste helft zijn stempel op het spel te drukken. De eerste goede kans van wedstrijd was voor Matthijs de Ligt, die met een kanonskogel Joël Drommel tot een redding dwong. Ajax bleef daarna aandringen en na een dik kwartier lag de openingstreffer in het net: Kluivert kwam vanaf links naar binnen en draaide de bal van een meter of twintig in de rechterbovenhoek.

AFC Ajax lijkt te gaan winnen in Enschede, maar dan is daar Oussama Assaidi met een geweldige actie! 😯

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 20 december 2017

Twente liet zich daarop via Danny Holla gevaarlijk voor André Onana zien, terwijl Dolberg naliet om de marge te verdubbelen. De Deen was het eindstation van een vloeiende Ajax-aanval, maar schoot te slap in. In de slotfase van de eerste helft sloeg de vlam toch nog in de pan toen Cristían Cuevas in een duel met Mitchell Dijks naar de grond ging. Scheidsrechter Pol van Boekel weigerde echter om naar de stip te wijzen.

Gertjan Verbeek wisselde in de rust aanvallend door Alexander Laukart in te brengen voor Jos Hooiveld en de thuisploeg wierp na de onderbreking iets meer de schroom van zich af. Fredrik Jensen testte Onana met een schot van afstand en de Kameroener moest met nog een klein halfuur te gaan ingrijpen nadat Tom Boere in mocht koppen uit een voorzet van Stefan Thesker. Keizer liet met het inbrengen van Luis Orejuela voor Kluivert zien er in de slotfase niet helemaal gerust op te zijn en die vrees bleek terecht.

WOW! Veel VUUR van Justin Kluivert vanavond! 🔥🔥🔥🔥🔥

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 20 december 2017

Assaidi kapte Siem de Jong in de eerste minuut van de blessuretijd namelijk uit en schoot daarna via het hoofd van Joël Veltman raak. In de verlenging begon de energie bij beide ploegen weg te sijpelen en wist alleen Neres het doel van Drommel te bestoken. Een tweede gele kaart voor Thomas Lam betekende dat Twente met tien man verder moest en Drommel wist de daaropvolgende vrije trap van Ziyech net uit zijn goal te houden en stond ook een reboundgoal van invaller Huntelaar in de weg.

In de strafschoppenserie hielden Assaidi en Holla het hoofd koel aan de kant van Twente, terwijl Schöne en De Jong de eerste Amsterdamse strafschoppen benutten. Na een redding van Onana op een poging van Adnana Tighadouini leek Ajax op rozen te zitten, maar een poging van Ziyech vloog hoog over. Doordat Michael Liendl en Huntelaar hun pogingen wel in het net kregen moest er om en om geschoten gaan worden en Laukart en Veltman hielden in eerste instantie hun hoofd koel. Doordat Peet Bijen wel scoorde en Matthijs de Ligt miste, zit het bekertoernooi er voor Ajax op.

-
Vind jij dat FC Twente het verdiende om te winnen?

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties