Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax-supporters zien 'niet te nemen besluiten': 'Dat kunnen we niet verkopen'

Laatste update:

"Gelijke monniken, gelijke kappen. De regering heeft duidelijk gezegd dat we het sámen moeten doen. Dan moeten we ook weer samen het stadion in kunnen. We kunnen het niet aan de achterban verkopen als de ene seizoenkaarthouder wel naar binnen mag en de ander niet", zegt Fabian Nagtzaam, directeur van de supportersvereniging van Ajax, in gesprek met Ajax Life. "Wie mag er dan naar bijvoorbeeld Ajax - Feyenoord en wie wordt verwacht bij Ajax - RKC? Dat zijn niet te nemen besluiten."

Supporters per 1 september weer welkom in Nederlandse stadions

De Telegraaf wist woensdagochtend te melden dat supporters vanaf 1 september weer welkom zijn in de Nederlandse stadions.Lees artikel

Nagtzaam is van mening dat een stadion zonder supporters leeg hoort te zijn. "We hoeven het niet mooier te maken dan het is. En om nou vijftigduizend van die poppen in de ArenA neer te zetten, is ook niet haalbaar. We besteden onze energie liever aan het bekijken hoe zo snel mogelijk weer met fans gespeeld kan worden", stelt hij. Nagtzaam stelt voor om de proefperiode al op 1 augustus te laten starten bij oefenwedstrijden en mensen van te voren te testen, 'door mondkapjes te verplichten, noem maar op'

"Als er dan geen grote uitbraken zijn en ieders gezondheid in redelijkheid is te waarborgen, dan kunnen we medio september weer met volle stadions starten. Wij zien liever een afschaalmodel (mocht dit nodig zijn) dan een opschaalmodel, bij aanvang van de competitie. Dat zou het beste scenario zijn voor zowel clubs als supporters", benadrukt Nagtzaam. Ook zijn collega Jacco van Leeuwen, voorzitter van ADO Den Haag-supportersvereniging Haagsche Bluf, kan zich geen voorstelling maken bij het scenario dat nu op tafel ligt.

"Allereerst: juist de emotie maakt het voetbal in het stadion zo mooi. Juichen, zingen, dansen, soms vloeken. Het gebeurt automatisch en dat ga je volgens mij ook helemaal niet tegenhouden, zegt Van Leeuwen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als het zover komt, hoe ga je zoiets in hemelsnaam handhaven? Krijg je eerst een gele kaart als je zingt en daarna een rode? Moet je gelijk vertrekken en krijg je een boete? Nee, ik heb daar nog absoluut geen gevoel bij."

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

Heidenheim mag zich opmaken voor Europees debuut door bekerwinst Leverkusen
1
Erik ten Hag mag mogelijk toch aanblijven als manager van Manchester United
44
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6
Algemeen directeur ADO Den Haag vol schaamte: 'We gaan dit keihard aanpakken'
24
Paris Saint-Germain verovert Franse beker na zware tweede helft tegen Lyon
4
Tranen bij Kroos nadat hij afscheid neemt van Real Madrid-fans in Bernabéu
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties