Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax tikt deze dramatische cijfers voor het eerst sinds zeventien jaar weer aan

Laatste update:

De laatste speelronde stond voor twee van de drie topclubs in het teken van de tweede plaats. PSV had die in handen en hoefde alleen maar gelijk te spelen bij AZ om Ajax, dat de lastige uitwedstrijd bij FC Twente tegemoet ging, van zich af te houden. Uiteindelijk wonnen de Eindhovenaren dankzij Xavi Simons in een duel waarin AZ de betere cijfers kon overleggen, terwijl Ajax jammerlijk onderuit ging in de Grolsch Veste en geen enkel recht had op meer. De spelers van Feyenoord lieten het ondertussen liggen tegen Vitesse, dat met een 0-1 overwinning uit De Kuip vertrok. Het was niet eens onverdiend.

Voor de spelers van Feyenoord hoefde het niet meer zo nodig
Het hele seizoen zijn de spelers van Feyenoord alert geweest. Goal nodig in blessuretijd? Geen probleem, de fitte selectie van Arne Slot prikt er nog wel eentje in het net. Hoe anders was dat zondag tegen Vitesse, toen er duidelijk niets meer op het spel stond. Dat de Arnhemmers een hoger Expected Goal-cijfer lieten noteren dan Feyenoord (1,9 om 1,7) is veelzeggend, maar het lage aantal overtredingen dat de Rotterdammers maakten was nóg opvallender. Over de hele negentig minuten maakte Feyenoord maar één overtreding, en dat in een wedstrijd die verloren ging. De zege van de mannen van trainer Phillip Cocu, die veel liever wilden winnen dan hun titelvierende collega's, was simpelweg terecht.

AZ tegen PSV was de wedstrijd van de effectiviteit
Zeven schoten, twee op doel, twee doelpunten. Dat zijn de cijfers van PSV in de uitwedstrijd bij AZ van zondagmiddag. De Alkmaarders losten ondertussen tien schoten, waarvan zes op doel, en kwamen uiteindelijk maar tot één doelpunt. Dit seizoen waren er in de Eredivisie maar vier wedstrijden waarin minder doelpogingen werden ondernomen en het duel der effectiviteit werd glansrijk gewonnen door PSV. AZ was na een moeilijk eerste kwartier ogenschijnlijk de betere ploeg, gaf in de eerste helft geen enkel schot op het eigen doel weg en had vooral in de fase na rust een doelpunt kunnen maken. Het lukte uiteindelijk niet uit open spel, iets dat Simons wel twee keer voor elkaar kreeg. Daardoor eindigt PSV het seizoen op 89 goals en is het het meest scorende team van de competitie geworden.

Het rampseizoen van Ajax in één wedstrijd samengevat
Door de nederlaag bij FC Twente zijn er maar liefst vijf clubs in de Eredivisie die over het hele seizoen niet van Ajax verloren. Het is zeventien (!) jaar geleden dat dat voor het laatst voorkwam. Het grootste pijnpunt dit seizoen was het niet kunnen verdedigen van koppers. Door de goal van Manfred Ugalde, die een voorzet van Joshua Brenet inknikte, kwam Ajax uit op tien kopgoals tegen. Dat is het hoogste aantal kopdoelpunten tegen sinds vijftien jaar voor de 36-voudig landskampioen. Er zijn geen cijfers die zeggen wie daar als schuldige voor aan te wijzen is, maar het werd wel pijnlijk duidelijk wie er in Enschede vaak voor zorgde dat Twente de kans kreeg om een bal voor te zetten. Keeper Gerónimo Rulli leed maar liefst 23 keer balverlies, het hoogste aantal voor een keeper van Ajax sinds maart 2019.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
93
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
2
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
14
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
7
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
128

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties