Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax 'uit vele hoeken' gewaarschuwd voor Mislintat: 'Er werd gezegd...'

Laatste update:

Als de dramatische transferzomer van Ajax ter sprake komt, wijst René van der Gijp op de komst van Gastón Ávila. De 22-jarige verdediger kwam voor 12,5 miljoen euro over van Royal Antwerp en maakt tot dusver geen sterke indruk in de Johan Cruijff ArenA.

"Ik heb zitten denken, hè", zegt Van der Gijp. "Als Marc Overmars (de technisch directeur van Royal Antwerp, red.) nou een Ajacied in hart en nieren is, dan had hij toch iemand binnen Ajax gebeld en gezegd: 'Jongens, wat zijn jullie nou aan het doen? Jullie gaan toch niet die Argentijn van ons kopen?'"

"Zo denkt Marc niet", reageert Jansen. "Marc dacht: daar ben ik mooi van af." De agent begint vervolgens over Mislintat, op wie hij al vaker kritisch is geweest. Niet in de laatste plaats omdat de Duitser zijn cliënt Heitinga de deur wees bij Ajax. "Ze zijn voor Mislintat gewaarschuwd", zegt de zaakwaarnemer. "Uit vele hoeken, waaronder ik. Er werd gezegd: 'Doe dit niet. Het wordt een drama. Het verhaal klopt niet.'"

"Ik heb me destijds in hem verdiept en gecheckt of het klopte wat men zei. Hij is aangenomen door Maurits Hendriks. Puur op z'n verhaal, presentatie - Mislintat kan goed praten - en z'n data over spelers. Hendriks heeft dit gedaan", is Jansen stellig. "En die Raad van Commissarissen... Wat ik al eerder zei: wisten die mensen veel. Ja, blijkbaar weten ze niet veel. Die hebben dat laten lopen."

"Jan van Halst kwam binnen. Die zat tussen twee werelden (de RvC en de directie, red.) in en die heeft dat laten gaan en kon het ook niet beoordelen", vervolgt Jansen. "Die is mee gaan lopen in de euforie, dus die gaat ook weg dadelijk." De zaakwaarnemer is van mening dat afgelopen zomer de geschiedenisboeken ingaat.

"Wat hier is gebeurd op technisch gebied is in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal nog nooit gebeurd. Zoveel slechte beslissingen met zoveel grote consequenties voor een topclub... Ik denk dat dit in de Nederlandse geschiedenisboeken niet voorkomt, in het buitenland ook niet gauw."

Meer nieuws

'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'
8
Pascal Jansen voerde al 'twee prachtige gesprekken', onthult hij aan de NOS
4
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
11
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
12
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties