Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax verliest in Glasgow volgende ronde uit het zicht

Laatste update:

Slechts twee ploegen wisten in het verleden in de Champions League te winnen op Celtic Park: Barcelona en Juventus. Ajax kon zich dinsdag bij die twee clubs scharen, maar slaagde daar niet in. De ploeg van De Boer, met Christian Poulsen in de basis en Daley Blind als linksachter, oogde in de beginfase erg onrustig. Pas na het eerste kwartier kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd, die zich in een hoog tempo afspeelde. Ajax nam het initiatief langzaamaan over en kreeg twee goede kansen: Kolbeinn Sigthórsson, die nog altijd op zijn eerste Europese treffer voor Ajax wacht, kwam net niet aan een voorzet en Poulsen mikte na een vrije trap van Viktor Fischer tegen de paal. Het golfde op en neer in Paradise en de gastheer nam op slag van rust de voorsprong.

Stefano Denswil legde Anthony Stokes over de knie in het strafschopgebied en scheidsrechter Ivan Bebek legde de bal op de stip: James Forrest schoot hoog binnen voor de openingstreffer in Glasgow. Ajax ging met een teleurgesteld gevoel rusten en wist dat het nog 45 minuten had om wat aan de score te veranderen. De gasten kregen na 53 minuten ook een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar Thulani Serero mikte van dichtbij op het grote lichaam van Fraser Forster. In de omschakeling sloegen The Bhoys wél toe: Georgios Samaras soleerde over de linkerflank en de afvallende bal die hierop volgde werd door Biram Kayal in de verre hoek geplaatst. De inzet van de Israëliër wijzigde via de degelijke, maar ongelukkige Denswil nog van koers en hierdoor was Jasper Cillessen verslagen.

De Ajacieden konden hierna niet anders dan vol op de aanval spelen, maar zij waren gewoonweg onzorgvuldig in de afronding. Sigthórsson had zijn ploeg na 65 minuten terug in de wedstrijd kunnen schieten, maar na een mislukt schot van Van Rhijn slaagde de IJslander er niet in om een hoek te vinden. De spits verdiende even later ook geen strafschop nadat hij de arm van de uitstekend spelende Virgil van Dijk had geraakt. Siem de Jong probeerde het even later ook nog van afstand, maar de aanvoerder mikte met zijn linker naast. Celtic hield in defensief opzicht de rijen goed gesloten en liet zien waarom men van de laatste 25 thuisduels in de Champions League er slechts 4 verloor.

De Boer bracht Lesley de Sa, Nicolai Boilesen en Lasse Schöne in de ploeg, maar die mutaties zorgden niet voor de ommekeer. Serero had daar wellicht wel voor kunnen zorgen, maar de Zuid-Afrikaan liet dik tien minuten voor tijd opnieuw een grote kans liggen. Blind en Schöne deden nog pogingen, maar hun knallen werden uit de hoek gedoken door Forster. De Schotten eindigden de wedstrijd nog met tien man door een rode kaart voor Nir Biton, die een harde tackle beging op Serero. In de slotseconde deed Schöne met een knal in de kruising nog wat terug, maar verder kwam Ajax niet meer.

UEFA Champions League
Celtic
2 - 1
Ajax
Denk jij dat Ajax de volgende ronde in de Champions League haalt?

Meer nieuws

Jeremie Frimpong verrast teamgenoten Bayer Leverkusen met bijzonder cadeau
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
10
Bayern München komt in zoektocht naar opvolger Tuchel uit in Premier League
13
Live meepraten in de Serie A: Bologna - Juventus
3
Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat
1
PSV'er met 24 Eredivisie-duels dit seizoen kondigt vertrek aan via Instagram
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties