Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax verschaft zichzelf wat lucht met zege in Zagreb

Laatste update:

Ajax verloor op bezoek bij Dinamo Zagreb nog nooit en begon met de intentie die statistiek niet te laten veranderen. De eerste kans was echter voor de Kroaten; Fatos Beciraj zette Gregory van der Wiel weg met een handige beweging en vervolgde daarna zijn weg richting Kenneth Vermeer. Toby Alderweireld had de achtervolging ingezet, maar besloot wijselijk niet in te grijpen; een verstandige keuze, want Vermeer kom Becirajs schot simpel pakken. Nog geen minuut later doemde Ajax zelf vervaarlijk op aan de andere kant van het veld.

Alderweireld kwam de zestien meter binnen en in plaats van af te leggen schoot de verdediger zelf op doel. Ivan Kelava stompte de bal weg en aansluitend deed Miralem Sulejmani te weinig met een kopkans. Direct deelde ook Dinamo weer een stootje uit, maar opnieuw stond Vermeer goed in de weg. Het spel golfde vroeg op en neer en Ajax noteerde na een minuut of tien haar beste kans. Jan Vertonghen loste een pegel op Kelava en de keeper duwde de lastige inzet rechtstreeks voor Siem de Jongs voeten. De aanvaller verprutste de gouden kans echter.

Ondanks de matige reeks van de afgelopen weken bleef Ajax domineren in het Maximir Stadion in Zagreb. Boerrigter trof de vuisten van Kelava na een slimme pass van Theo Janssen en schoot korte tijd later hoog over. Op slag van rust schampte De Jong een vrije trap van Janssen met het hoofd richting de tweede paal, maar weer was het niet raak. Ajax ging derhalve rusten met een 0-0 tussenstand, maar brak vroeg in de tweede helft eindelijk de ban. Sulejmani deed het voorbereidende werk en bediende de vrijgelaten Boerrigter op maat; die schoof met links beheerst de bal in de lange hoek en maakte Ajax' eerste doelpunt in de groepsfase. Snel daarna liet Boerrigter de kans op een snelle verdubbeling liggen.

Er kwamen na de 0-1 meer kansen voor Ajax. Janssen schoot zijlings echter op de doelman van Dinamo en Alderweireld joeg de bal hard naast na een passje van Eyong Enoh en een overstapje van Sulejmani. Dé kans op 0-2 was ook niet besteed aan Janssen, die de hoek voor het uitkiezen had maar recht op Kelava schoot en de wedstrijd zo spannend hield. De Jong bleef maar grossieren in pech met een nieuwe kopbal tegen de paal. De tijd tikte steeds verder weg en hoewel Ajax bleef domineren, hing er toch wat angst. Eriksen nam die vlak voor tijd weg met de tweede treffer. Ajax komt in puntenaantal gelijk met Olympique Lyon (vier) en mag over drie weken proberen weer drie punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Dinamo.

-
Als Ajax thuis ook wint van Dinamo Zagreb, zal het als tweede eindigen in de groep

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
52
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
79
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties