Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax viert wintertitel met moeizame vertoning

Laatste update:

Nog nooit verloor Ajax in Eredivisieverband een thuiswedstrijd tegen De Graafschap en de kans dat daar zondag verandering in zou komen, was te verwaarlozen. De koploper van de Eredivisie verzamelde in de eerste zestien duels 33 punten meer dan de hekkensluiter en leek een ontspannen laatste klus voor de winterstop tegemoet te gaan. Zo eenvoudig als verwacht, ging het echter bij lange na niet voor de Amsterdammers. Arek Milik kopte Ajax na 25 minuten nog wel op voorsprong, maar de gelijkmaker, zeven minuten voor rust, was nauwelijks onverdiend te noemen.

De Graafschap bood namelijk goed weerwerk en werd daar dus voor beloond. Youssef el Jebli deed een poging van afstand en zag zijn geblokte schot in de voeten van ploeggenoot Kristopher Vida terechtkomen. De Hongaar keek even op en schoof de bal vervolgens beheerst langs Jasper Cillessen. Ajax betaalde daarmee ook de tol voor het missen van de kansen die het wél kreeg. Met name Viktor Fischer had voor rust minimaal één keer moeten scoren, maar hij stuitte tot twee keer toe op doelman Hidde Jurjus.

De bezoekers uit de Achterhoek bleven ook na rust goed partij bieden, maar kwamen simpelweg kwaliteit tekort om het Ajax lastig te blijven maken. Langzaam maar zeker nam de Amsterdamse druk toe en werden de kansen groter. Anwar El Ghazi stuitte nog op Jurjus, terwijl zijn vervanger Vaclac Cerny kort daarop eveneens de doelman van De Graafschap op zijn pad vond. De jonge Tsjech had dat grotendeels aan zichzelf te wijten: hij kon alleen op het vijandelijke doel af, maar speelde de bal bij zijn eerste aanname te ver voor zich uit.

Ondanks het uitblijven van de 2-1 leek niemand in de Amsterdam ArenA serieus rekening te houden met een Achterhoekse stunt. Twintig minuten voor tijd viel de in de lucht hangende bevrijdende treffer alsnog. Robin Pröpper kopte een voorzet van Fischer weg, maar deed dat in de richting van Riechedly Bazoer, die niet twijfelde en de bal in één keer op de pantoffel nam: 2-1. Echt goed was en bleef het niet van de kant van Ajax, maar De Boer zag zijn elftal op een knal van Vida na ook niet meer echt in de problemen komen. Dankzij de zege loopt Ajax uit op Feyenoord en behoudt het de marge van drie punten op PSV.

-

Meer nieuws

Zorg minder voor Feyenoord: Roma lijkt uitgesloten van Champions League-deelname
7
Sleutelspeler is bezig aan laatste weken bij Twente: 'De club wil mij verkopen'
2
Beerschot maakt definitief besluit over toekomst van Dirk Kuijt bij de club
2
'Bizar gerucht: FC Barcelona laat oog vallen op Eredivisie-degradant'
9
Plaats voor onder anderen Kaplan en Kökçü in EK-voorselectie Turkije
22
Oosterwolde door gelekte kleedkamerbeelden opnieuw hoofdrolspeler in Turkse rel
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties