Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax vindt roemloos zijn Europese Waterloo bij Red Bull Salzburg

Laatste update:

Salzburg overdonderde Ajax in Amsterdam met pressingspel en een tomeloze inzet. Hoewel de score donderdagavond iets minder hoog opliep dan vorige week, liet de machine van Roger Schmidt zien dat dat geen incident was. De withemden hadden in de eerste zeventien minuten immers al drie keer kunnen scoren. Na gevaarlijk balverlies van Stefano Denswil, die in het hart van de defensie stond met Mike van der Hoorn, schoof spits Alan de bal in de handen van Jasper Cillessen. De Braziliaan knalde even later rakelings voorlangs. De grootste kans in het eerste kwart was voor Kevin Kampl, de blonde strateeg op het middenveld van Salzburg.

De Sloveen kwam oog in oog te staan met Cillessen, maar de lat voorkwam de openingstreffer in Wals-Siezenheim. Ajax kreeg maar geen grip op het duel, al had men na een kwart wedstrijd zowaar op 1-0 kunnen komen. Ricardo van Rhijn legde de bal op de kruin van Kolbeinn Sigthórsson, maar doelman Péter Gulácsi had met één hand een prima redding in huis. Salzburg was sterker en vond de vrije man gemakkelijk, maar toonde zich dit keer minder efficiënt. Zo ook in minuut 35, toen aanvoerder Jonathan Soriano met zijn linker de bal hard tegen de korte paal mikte en linksback Andreas Ulmer voorlangs schoof.

Eén ploeg slaagde er in het verleden in om na een 0-3 thuisnederlaag door te bekeren: Dinamo Boekarest in 2009, tegen Slovan Liberec. Ajax maakte evenwel nooit aanspraak op een dergelijk wonder. De ploeg van De Boer speelde te matig, al toonde Lesley de Sa zich de mannelijkste van het stel. De buitenspeler speelde met durf en liet kort voor rust Gulácsi nog gestrekt gaan op een diagonale inzet. Het was evenwel veelzeggend dat Cillessen de Ajacied was die de meeste balcontacten had in de eerste helft; 54 stuks. Tien minuten na rust opende Red Bull, dat dit seizoen in 24 competitieduels al 79 keer scoorde, de score: Van der Hoorn werkte een harde voorzet van Kampl via Cillessen in zijn eigen doel.

Behoudens een kansje voor De Sa liet het machteloze Ajax zich hierna lang niet meer in aanvallend opzicht zien. Red Bull was de baas en genoot van de geboden ruimtes. Alan en Christoph Leitgeb kregen kansen en Sadio Mané maakte er na 65 minuten 2-0 van, door na een uitval de bal onder Cillessen door te schuiven. Het leed was daarmee nog niet geschied voor de koploper van de Eredivisie, want een klein kwartier voor tijd tikte Soriano bij de tweede paal geheel vrijstaand de derde Oostenrijkse treffer in het net. Klaassen verzorgde zeven minuten voor tijd de eretreffer, door via een verdediger en de lat de 3-1 te maken. Salzburg verloor medio augustus voor het laatst thuis; met 0-2 van Rapid Wien.

-

Meer nieuws

Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties