Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax voorkomt nieuwe comeback Heerenveen en gaat naar halve finale

Laatste update:

Zondag was er veel te doen om de VAR, nadat arbiter Serdar Gözübüyük ervoor koos om geen penalty toe te kennen aan Sam Lammers na een botsing met doelman Kostas Lamprou. Donderdag kon Kevin Blom helemaal geen beroep doen op de videoscheidsrechter, want de verbinding met Zeist werkte niet. De regels schrijven voor dat de wedstrijd dan wel doorgaat, maar dat de VAR ook later in het duel niet gebruikt mag worden als hij weer werkt. De doelpunten werden dus niet gecontroleerd op geldigheid en dat zorgde voor discussies bij het eerste doelpunt van Donny van de Beek, in de zestiende minuut.

De middenvelder van Ajax schoot raak uit een corner, maar leek de bal daarvoor met de arm te toucheren. Het protest van Heerenveen leverde niets op. Zes minuten voor de rust maakte Van de Beek zijn tweede van de avond. Na een pass van Daley Blind, die de bal met veel gevoel om de verdediging draaide, nam Dusan Tadic de bal mee en bracht hij het leer voor het doel. Van de Beek rondde de kans vervolgens af. Hij zorgde voor de 2-0 en de 3-0; in de derde minuut had Noussair Mazraoui de score al geopend na een voorzet van Rasmus Kristensen.

Ajax, overigens met debutant Lisandro Magallán in de basis, kwam in de eerste helft nimmer in de problemen tegen Heerenveen. De ploeg van Erik ten Hag had een duidelijk veldoverwicht en zette zo nu en dan sprankelende aanvallen op poten. Niettemin zal Heerenveen, met de wedstrijd van zondag in het achterhoofd, nog een sprankje hoop op een comeback hebben gehad. Die hoop bleek vergeefs, want ook in de tweede helft was Ajax de betere ploeg. Warner Hahn pareerde schoten van onder meer Blind en Dusan Tadic.

Aan de overzijde schoot Arber Zeneli de bal het stadion uit, door een van de hoeken in de Johan Cruijff ArenA. Het leer belandde onder een auto en werd daaronder vandaan gehaald. Twintig minuten voor tijd was de Kosovaar dichter bij een doelpunt, toen hij net naast het doel van André Onana schoot. Bij Ajax ontbrak de urgentie om de score verder uit te breiden. Heerenveen kwam dus wat meer in het stuk voor, maar uiteindelijk was het een enorme blunder van Ajax die tot de 3-1 leidde. Kristensen leverde de bal zomaar in bij Pelle van Amersfoort, die dankbaar profiteerde en de bal achter Onana krulde. Vlak voor tijd kreeg Heerenveen nog een penalty na een overtreding van Magallán op Lammers, maar Onana keerde de inzet van de spits.

-
Wint Ajax dit seizoen de KNVB Beker?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
5
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
4
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
1
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties