Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax vraagt twintig miljoen: 'Ze doen alles om hem nog te slijten'

Laatste update:

"Over Neres ging het verhaal dat Lyon in de markt zou zijn", begint Verweij. "Dat zijn ze wel heel even geweest, maar dat zijn ze niet meer. Er zijn wat andere clubs die hebben geïnformeerd, dus iedereen hoopt dat het stilte voor de storm is. Want hoewel Erik ten Hag heel keurig zei dat hij Neres erbij wil houden, wil de club hem gewoon verkopen. Ajax wil ongeveer twintig miljoen euro, plus een doorverkooppercentage en bonussen. Ze doen echt alles om hem nog te slijten voor het einde van de transfermarkt."

Ook André Onana kan in de laatste dagen van de transferwindow nog vertrekken bij Ajax. "Wat betreft Onana is er goed nieuws voor Ajax, want er zijn twee clubs die redelijk concreet voor hem zijn. Ajax moet hem deze periode wel verkopen, anders krijgen ze er niks meer of minder voor. Ze hopen dat hij onderdak vindt bij een andere club", vertelt Verweij. Onana is bij Ajax in het bezit van een aflopend contract, waardoor deze zomer het voorlaatste moment is voor de Amsterdammers om nog een transfersom voor de doelman te vangen.

Ajax nam deze week al wel afscheid van Jurgen Ekkelenkamp, die voor drie miljoen euro naar Hertha BSC vertrok. "Ekkelenkamp was voor hij compleet werd genegeerd door Erik ten Hag meer waard. Dat is een speler van Jong Oranje, dus drie miljoen euro is niet het bedrag dat Ajax ooit voor ogen had. Maar ja, bij Neres moet je niet vergeten dat er twee jaar geleden vanuit China 47 miljoen euro werd geboden. Het is ook een kunst om op tijd te verkopen."

"Hij is veel geblesseerd geweest en op dit moment gewoon niet goed", zo verklaart Verweij de reden waarom Ajax Neres nu wil slijten. "Af en toe zie je een glimp van de Neres van twee jaar geleden. Intern heeft Ajax al afscheid van hem genomen. Hetzelfde geldt voor Onana, die was volgens de berichten dertig miljoen euro waard. Als ze nu nog vijf miljoen voor hem krijgen, lopen ze de polonaise. Dat zijn bedragen waarvan je denkt: wow."

Verweij plaatst zijn vraagtekens bij het besluit om Edson Álvarez niet voor twintig miljoen euro aan Stade Rennais te verkopen. "Je moet je afvragen of een passant als Erik ten Hag niet te veel macht heeft bij Ajax. Als directeur voetbalzaken (Marc Overmars, red.) of raad van commissarissen moet je gewoon zeggen dat Edson Álvarez voor twintig miljoen euro naar Stade Rennais gaat. Als je dat niet doet, loop je een heel groot risico. Want de kans is aanwezig dat het minder wordt. Hij heeft maar een halfjaar in de basis gestaan. Toen hij niet speelde, kon hij naar CSKA Moskou. Die wilden hem huren met een optie tot koop, ter waarde van zeven of acht miljoen euro."

Zie jij David Neres deze zomer nog vertrekken bij Ajax?

Meer nieuws

Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
1
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
56
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
14
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
36
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties