Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax Vrouwen worden afgedroogd door Chelsea en lijken klaar in Champions League

Laatste update:

Ajax moest het in de heenwedstrijd tegen Chelsea doen zonder Sherida Spitse. De aanvoerster was geschorst en werd vervangen door Daliyah de Kloria. Vanwege de afwezigheid van Spitse droeg Nadine Noordam de band. Isa Kardinaal kwam daarnaast in de ploeg voor de geblesseerde Ashleigh Weerden.

Al in de zevende minuut kwam Ajax dicht bij een verrassende voorsprong. Romée Leuchter probeerde het vanaf de rand van het strafschopgebied en zag haar inzet op de paal belanden.

In minuut negentien sloeg Chelsea toe. Lauren James ontving de bal op gelukkige wijze vlak bij de goal van Regina van Eijk, omspeelde de doelvrouw en schoof binnen: 0-1. Ook een VAR-check kon niet voorkomen dat Ajax op achterstand kwam.

Vijf minuten voor rust leek Chelsea de marge te verdubbelen. Na een fraaie voorzet was het Gure Reiten die afrondde voor de Londenaren, maar na inmenging van de videoscheidsrechter werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Enkele momenten later was het alsnog raak voor Chelsea. Reiten, de maker van de afgekeurde goal, gaf op slag van rust voor op Sjoeke Nüsken. De Duitse aanvalster gleed vakkundig binnen: 0-2. Via onder meer Tiny Hoekstra en Lily Yohannes werden de Amsterdammers wel gevaarlijk worden voor de rust, maar tot scoren kwam Ajax niet.

In de tweede helft had Ajax ietwat meer controle over het spel. Chelsea deed het, met de voorsprong in het achterhoofd, ogenschijnlijk rustiger aan en stond toe hoe de ploeg van Suzanne Bakker veel van de bal had. Desondanks was de eerste grote kans na de pauze voor de uitploeg, maar de poging van Nüsken belandde over het doel van Van Eijk.

In het laatste kwart van het duel kreeg Chelsea weer meer grip op Ajax en kwamen de Engelsen tot enkele speldenprikjes. In minuut 83 deelden de Londenaren de genadeklap uit. Nüsken tekende op aangeven van Catarina Macario voor haar tweede van de avond: 0-3.

Met een uitwedstrijd in Londen in het verschiet wordt het een lastige opgave voor Ajax om zich te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Komende woensdag om 21:00 uur treffen beide ploegen elkaar opnieuw.

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
189
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties