Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax werkt met fraaie treffers aan doelsaldo tegen dapper Willem II

Laatste update:

Willem II leed zijn ruimste nederlaag van dit seizoen, maar was eigenlijk helemaal niet kansloos geweest in de Amsterdam ArenA. De bezoekers deden zeker in de openingsfase erg leuk mee en kregen in de zevende minuut de eerste grote kans van de wedstrijd, maar de kopbal van Ben Sahar belandde op de buitenkant van de paal. Ajax was bij de eerste kans die het kreeg wél direct succesvol: een pass van Lasse Schöne werd nog net verlengd door Lucas Andersen, waardoor Sigthórsson de bal mee kon nemen en binnen kon schieten. Voor de IJslander betekende het zijn eerste doelpunt in de ArenA sinds 6 februari.

Kort na zijn goal werd Sigthórsson uit de wedstrijd geschopt door Ali Messaoud en moest hij het veld per brancard verlaten. Milik kwam voor Sigthórsson in de ploeg en de Pool was bij zijn eerste kans ook meteen succesvol. Kort nadat Ricardo van Rhijn en Ricardo Kishna al mogelijkheden laten liggen stond de verdediging van Willem II niet goed, waarna Andersen zijn tweede assist van de avond op zijn naam schreef en Milik eenvoudig de 2-0 binnenschoof. De 3-0 viel maar een paar minuten later en was van grote schoonheid: Joël Veltman stormde mee naar voren, combineerde met Schöne en scoorde met een 'Bergkampiaans' stiftje.

Ajax zat nu op rozen en kon gaan werken aan het doelsaldo. Uitblinker Andersen kwam dicht bij de vierde treffer van de avond, maar scoorde niet, waarna hij kort voor rust maar weer een assist op zijn naam schreef: Milik plukte de bal na een voorzet van Kishna uit de lucht, kreeg de bal terug van Andersen en ramde met links zijn tweede van de avond binnen. De wedstrijd was hierdoor halverwege al gespeeld en in de tweede helft werd het logischerwijs niet meer spannend. Davy Klaassen maakte ruim tien minuten na de thee de 5-0, door een lage voorzet van Milik binnen te glijden.

Samuel Armenteros probeerde nog de eer te redden voor Willem II, maar Jasper Cillessen lette goed op en wilde hier niet aan meewerken. De Boer zag het langs de kant met tevredenheid aan en besloot om Riechedley Bazoer (na 65 minuten spelen) en Queensy Menig (tien minuten later) hun Eredivisie-debuut te gunnen. Met de twee jongelingen binnen de lijnen werd er niet meer gescoord en het bleef dus bij 5-0. Woensdag speelt Ajax in de Champions League tegen APOEL: een gelijkspel is voor de Amsterdammers voldoende om door te bekeren in de Europa League.

-
Vond je dit de beste competitiewedstrijd van Ajax in dit seizoen?

Meer nieuws

'José Mourinho aast op spectaculaire comeback in Premier League'
0
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
5
VZ Kort: Benefietwedstrijd voor Vitesse; Toornstra langer bij FC Utrecht
77
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
NEC wil Chery behouden, maar moet vrezen voor regerend landskampioen uit Europa
8
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties