Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax wijzigt beloning RvC: 'Het is sneu aan het worden met Jan van Halst...'

Laatste update:

Er ontstond ophef binnen de club toen de bestuursraad met het plan kwam om de RvC voortaan rond de 50.000 euro per jaar te gaan betalen. Tot op heden werken commissarissen bij Ajax om niet. Na protest van de leden is besloten om de vergoedingen omlaag bij te stellen. "De vaste beloning gaat van 35.000 naar 25.000 euro. De voorzitter krijgt er dan nog eens 10.000 euro aan bonussen bij."

Van Halst wordt deze maand voorgedragen als voetbalcommissaris, zo werd begin april al bekend. "Iedereen doet behoorlijk water bij de wijn, maar het bedrag van Jan van Halst blijft bijna hetzelfde, in totaal van 50.000 naar 45.000 euro", weet Verweij. "Het was 35.000 vast en 15.000 variabel en wordt 25.000 vast en 20.000 variabel. In totaal een verschil van 5.000 euro dus."

Er is onrust binnen Ajax over de manier waarop Van Halst is binnengehaald. "Wat veel mensen irriteert: voordat Jan van Halst werd benoemd zijn veel andere kandidaten benaderd, onder meer Marco van Basten, Frank de Boer, Edgar Davids en Keje Molenaar. Hen werd gevraagd om het om niet te doen. Dat wilden ze niet. Vervolgens komen ze bij Jan van Halst en die bieden ze 50.000 euro. Dat kun je helemaal niet toezeggen zonder medeweten van de leden. Dat wordt een interessante kwestie op 24 mei." Dan is de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Vanwege de aanstaande ALV is het besluit volgens Verweij genomen om de vergoedingen te verlagen. "Ik denk dat de bestuursraad heel goed wist dat het risico groot was dat ze op de ALV van 24 mei zouden worden weggestemd." De vraag is of de leden wel akkoord gaan met een verlaagde vergoeding. Er staat veel op het spel. Met het benoemen van een nieuwe bestuursraad zouden de leden op termijn ook een nieuwe RvC kunnen laten aanstellen.

Meer nieuws

Overtuigend NAC Breda bezorgt Roda JC nieuwe dreun in duel met 2 prachtgoals
8
Bram van Polen verschijnt op foto en vervolgt carrière bij nieuwe club
2
Etienne Vaessen en Gyrano Kerk opgenomen in voorselectie WK-kwalificatiereeks
3
Hoe Feyenoord-target Schreuder Spanje in extase bracht met 'Dicki-taka-voetbal'
2
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Liverpool
37
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Real Sociedad
56

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties