Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax wilde Frank de Boer als hoofdcoach: 'Maar ze vroegen tweede gesprek...'

Laatste update:

De Boer kwam bij de clubleiding van Ajax in beeld toen de resultaten begin 2023 alsmaar slechter werden. De oud-verdediger, die deze zomer aan de slag ging als coach van Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten, werd aanvankelijk benaderd om als ervaren assistent te gaan fungeren naast Schreuder, maar zag die rol niet zitten. Op 26 januari besloot Ajax om Schreuder te ontslaan, nadat de club die avond thuis niet verder was gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam.

Ajax klopte na het congé van Schreuder wederom aan bij De Boer, ditmaal voor de functie van interim-hoofdtrainer. Het idee van de leiding was om John Heitinga aan te stellen als assistent voor De Boer. "Daar hebben we over gesproken, maar ze wilden nog een tweede gesprek. Ik dacht: hallo, jullie weten toch wel wat jullie aan mij hebben?" Toen De Boer bedankte, schoof Ajax meteen Heitinga naar voren als interim-coach.

"Ik zag het aanvankelijk wel zitten om het seizoen af te maken", zegt De Boer, die eind januari nog kansen zag om Ajax ondanks een vijfde plek in de Eredivisie naar de landstitel te loodsen. "Maar die ochtend werd ik alweer om vijf uur wakker. Toen dacht ik: dit moet ik niet willen. Ik heb toen Edwin van der Sar meteen gebeld en bedankt. Ten eerste omdat ik geen zin had om me in nog een gesprek te moeten bewijzen en ten tweede omdat het malen midden in de nacht alweer begon. Dat was juist waarom ik afstand had genomen."

Meer nieuws

Kees Kwakman pleit direct voor een wissel tijdens Spanje - Duitsland: 'Man, man'
4
Demiral mist definitief duel met Oranje: hoger beroep tegen schorsing onmogelijk
42
Deze 11 Nederlanders kozen ervoor hun interlands namens Turkije te spelen
19
Ajax leent miljoenen euro's om salarissen spelers te kunnen betalen
79
Nagelsmann voert 2 wijzigingen door bij Duitsland voor kraker tegen Spanje
6
Live meepraten op het EK: Spanje - Duitsland
210

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties