Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayern München heeft eindelijk beet en betaalt miljoenen voor Vincent Kompany

Laatste update:

Bayern kende afgelopen seizoen een teleurstellende jaargang. Voor het eerst sinds 2012 liep de Duitse grootmacht het landskampioenschap mis, in november werd een bekerdebacle geleden tegen derdedivisionist FC Saarbrücken en in de Champions League was Real Madrid een maatje te groot (4-3 over twee wedstrijden).

Meer: Twee kraakheldere redenen genoemd waarom Bayern München af wil van Matthijs de Ligt | In de wandelgangen: Kompany wil Slot beroven van belangrijke kracht

Mede door het teleurstellende seizoen liet Thomas Tuchel in februari al weten aan het eind van het seizoen de Duitse recordkampioen te verlaten. Wat volgde was een lange reeks afwijzingen van trainers.

Onder meer stunttrainer Xabi Alonso, voormalig oefenmeester Julian Nagelsmann en Oostenrijk-bondscoach Ralf Rangnick hebben bedankt voor de trainerspost in Zuid-Duitsland. Uit wanhoop probeerde de club zelfs de vertrekkende Tuchel te overtuigen van een langer dienstverband, maar ook dat mocht niet baten.

Vervolgens kwam Bayern uit bij Kompany. Op 20 mei lieten transferexperts Romano en Fabian Plettenberg van Sky Deutschland voor het eerst de interesse van die Roten in de voormalig centrumverdediger van onder meer Manchester City doorschemeren.

Toen bleek dat Kompany welwillend tegenover een overstap naar Bayern stond, kwam de transfer in een stroomversnelling. De recordkampioen moest vervolgens alleen nog Burnley overtuigen om de trainer te laten gaan. Daarvoor moest Bayern nog wel in de buidel tasten voor een bedrag van 12 miljoen, als afkoopsom.

Kompany kwam als speler uit voor toenmalig Bundesliga-club Hamburger SV. In de twee jaar dat hij actief was in het Volksparkstadion leerde de Belg vloeiend Duits, een grote pré voor de clubleiding van Bayern. Kompany neemt ook zijn staf mee, waar bijvoorbeeld voormalig voetballer Craig Bellamy toebehoort.

Na zijn actieve voetbalcarrière, die Kompany langs RSC Anderlecht, HSV, Manchester City en wederom Anderlecht leidde, begon hij aldaar ook zijn trainerscarrière in 2020. Na twee jaar in Brussel verbond Kompany zich in 2022 aan het net gedegradeerde Burnley. Die club had onder voormalig trainer Sean Dyche het stempel gekregen van een verdedigende, stugge ploeg.

Met Kompany veranderde dat aanzicht compleet. Burnley promoveerde direct en deed dat met oogstrelend voetbal en een puntenaantal van 101. De Premier League bleek dit jaar echter een vrij kansloze opgave, daar de oefenmeester op de negentiende plek eindigde en afdaalde naar de Championship.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Engelse media uiten massale kritiek op één international na moeizame EK-start
29
Dusan Tadic steekt live op televisie de loftrompet over Erik ten Hag
13
Valentijn Driessen ziet drie Nederlandse dissonanten tegen Polen
34
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
149
Waarom Jorrel Hato meer kans had om profvoetballer te worden dan Kylian Mbappé
17
Valentijn Driessen vergelijkt Schouten met één van de beste middenvelders ooit
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties