Ajax wint in Breda en is een zege verwijderd van titel

NAC slaagde er dus niet in om de titelrace weer spannend te maken, maar heeft er alles aan gedaan. De ploeg maakte het Ajax in de eerste helft erg moeilijk en het was een wonder dat NAC na negen minuten spelen niet op voorsprong kwam. Anthony Lurling vond Elson Hooi, die rechtsback Ruben Ligeon uitkapte, maar op Kenneth Vermeer stuitte. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Rick ten Voorde, die voor een leeg doel binnen leek te kunnen schieten, maar Lasse Schöne wierp zich nog net in de baan van het schot. NAC kreeg daardoor een corner en uit die hoekschop kwam Eric Botteghin voor Vermeer, waarna hij tegen de onderkant van de lat kopte.

Ajax ontsnapte aan een achterstand, maar bibberde. De Amsterdammers werden continue onder druk gezet door een fel spelend NAC, dat na een ruim kwartier een eerste kansje weggaf. Ligeon brak door op rechts en had de bal terug moeten leggen op Siem de Jong, maar koos voor de verrassend in de basis begonnen Ryan Babel, waardoor de kans verloren ging. Ajax kreeg verder nog een goede mogelijkheid via Viktor Fischer, die echter recht in de handen van Jelle ten Rouwelaar schoot, en gevaarlijker werden de bezoekers in de eerste helft niet. De Jong en Babel probeerden het nog met schoten van afstand, maar zonder het gewenste resultaat.

NAC kon tevreden zijn over de eerste helft, maar gaf de wedstrijd na rust in een kort tijdsbestek uit handen. Twee minuten na rust kwam Ajax op voorsprong, toen Schöne met een lange bal Babel vond en de aanvaller kon controleren. Babel behield het overzicht en legde terug op Fischer, wiens schot werd gesmoord door Ten Rouwelaar, maar Kolbeinn Sigthórsson (in de eerste helft totaal niet in het stuk voorgekomen) wist vervolgens in twee instanties de rebound binnen te tikken. Voor NAC betekende het een flinke domper en de teleurstelling werd nog groter, toen De Jong vijf minuten later via het hoofd van Tim Gilissen een hoekschop van Christian Eriksen binnenkopte. De verdediger van NAC kreeg het doelpunt op zijn naam en Ajax verdubbelde dus de marge: 0-2.

De toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion vielen stil en zagen in de tweede helft een heel andere wedstrijd dan voor rust. Waar Ajax het in de eerste vijfenveertig minuten nog erg moeilijk had, daar liet de koploper het balletje na rust simpel rondgaan. NAC werd niet gevaarlijk meer en Ajax ging op zoek naar meer doelpunten, met mogelijkheden voor Sigthórsson (redding Ten Rouwelaar) en De Jong (opnieuw Ten Rouwelaar) tot gevolg. Een kwartier voor tijd schoot Eriksen nog met een schitterende knal op de lat en ook invaller Isaac Cuenca wist niet te scoren, waardoor het bij 0-2 bleef. De Boer zal daar echter dik tevreden mee zijn en als er volgende week wordt gewonnen, is Ajax voor het derde jaar op rij kampioen. Willem II degradeert dan overigens naar de Jupiler League.