Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wint Klassieker en is op weg naar nieuwe landstitel

Laatste update:

De meest besproken speler voorafgaand aan de Klassieker was Graziano Pellè, die zich compleet liet gaan na het gelijkspel tegen FC Twente (2-2). Op weg naar de kleedkamer sloegen de stoppen door en Pellè mocht van geluk spreken dat hij geen schorsing kreeg. In de Klassieker werd hij gedekt door Joël Veltman, of de Italiaan zocht Veltman juist op, en dat bleek dodelijk voor Ajax. Pellè was Veltman telkens de baas in de lucht en na een halfuur leidde dat tot de openingstreffer. Nu had Ajax weliswaar de pech dat Niklas Moisander zich op dat moment liet behandelen aan het hoofd, maar de manier waarop Pellè de bal tegen de touwen kopte was uitstekend.

De Kuip ontplofte en het leven in de brouwerij was ook nodig. Beide partijen maakten er maar een rommelige openingsfase van. Ballen werden zomaar ingeleverd bij de tegenstander, het ding werd over en weer door de lucht naar elkaar toegewerkt en Ajax gaf zelfs van eigen helft een hoekschop weg. De eerste kans was nog voor de bezoekers (vrije trap Siem de Jong in de muur), daarna nam Feyenoord langzaam maar zeker het heft in handen. Lex Immers miste een reuzenkans door de bal wild over te maaien en Pellè kreeg een vrije schietkans, alvorens de Italiaan met een kopbal dus wel de score opende.

Voor Feyenoord leek er geen vuiltje aan de lucht, tot een minuut voor rust. Met name dankzij de individuele klasse van Ricardo Kishna kwam Ajax op gelijke hoogte. De veelbesproken Kishna snelde langs Bruno Martins Indi, tikte de bal voor en zag Kolbeinn Sigthórsson de bal tegen de touwen prikken. Sigthórsson was geen basisspeler bij Ajax, maar hij kwam na iets meer dan een halfuur de geblesseerde Bojan Krkic aflossen. Overigens was een doelpunt van Ajax ook wel te verwachten, want de laatste keer dat de Amsterdammers niet scoorden in De Kuip was op 17 november 1991 (2-0 voor Feyenoord).

Na de pauze was de eerste grote kans voor Ajax. Davy Klaassen leek een voorzet te gaan geven, maar de middenvelder knalde het ding op fantastische wijze richting doel. De paal voorkwam een werelddoelpunt. De tweede helft was verder lange tijd het aanzien niet waard. Ajax speelde geduldig en kwam nauwelijks meer over de middenlijn, terwijl Feyenoord het vernuft niet in huis had om gaten te spelen in de defensie van de hoofdstedelingen. Dat brak de thuisploeg lelijk op, want twintig minuten voor tijd maakte Veltman uit een standaardsituatie de gelijkmaker. Het geloof was daardoor helemaal weg bij Feyenoord, dat in de slotfase een machteloze indruk maakte.

-
Geeft Ajax dit nog uit handen?

Meer nieuws

Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
12
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
13
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
14
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
17
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties